Dinner

 

Mijn zus is een ongelofelijke pastaliefhebber, zo het type dat echt elke dag pasta kan eten. Toen ze op bezoek kwam, besloot ik dan ook om een gezondere versie van roomsaus voor haar te maken. Het geheime ingrediënt? Tofu!

Goede Vlaamse kost en dat helemaal plantaardig. Deze bereiding van spruitjes is absoluut mijn favoriet. Het is echt zo een gerechtje dat je al in de keuken recht uit de pan wil opeten, zo lekker is het. De zoete aardappelpuree is een goed gekruide versie die de hele keuken laat ruiken naar de herfst. Voor de spekjes gebruik ik...

Het is ondertussen al december maar ik heb nog steeds een stuk of drie pompoenen in mijn groentenbak liggen. Voor zij die met hetzelfde probleem zitten heb ik nog een heerlijk pompoenreceptje. Ik gebruikte voor het eerst ook sojabrokken. Dit is een vleesvervanger op basis van ontvet sojameel dat geprest wordt in een bepaalde vorm en daarna...

Naast het feit dat je in alles een hoop kaneel kan gooien en je sloten warme chocolademelk kan drinken vind ik het pompoenenseizoen het allerleukst aan de herfst. Het aanbod is eindeloos en de mogelijkheden met de groente gaan nog verder. In dit artikel deel ik met jullie een receptje voor een spaghettipompoen. Deze is naast de flespompoen een...

Deze penne met prei is een topper voor de studenten onder ons. Low budget, snel klaar en gezond. Heel simpele ingrediënten, makkelijke bereiding en heel lekker van smaak. Hier maakte ik het met light kokosmelk maar je kan ook perfect plantaardige room gebruiken als je geen kokos mag

Soms loop ik in de winkel en neem ik groente mee dat ik niet ken of nooit klaar gemaakt heb. Dan dokter ik uit hoe je deze het beste klaarmaakt en probeer ik er mijn eigen versie van te maken. Dat loopt niet altijd even succesvol af. Zo kwam ik ook op het recept voor deze groene kool rolletjes met...

Naast de Indische keuken heb ik ook echt een voorliefde voor die van het Midden-Oosten. Licht, fris en zo lekker gekruid! Ik ben helemaal fan van de kleine gerechtjes om te delen, zo heb je van alles iets geproefd en vindt iedereen wel iets naar zijn zin. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden!

Wok is voor mij het ideale eten na het werk of om te mealpreppen. Het is snel klaar, gezond en je kan eindeloos afwisselen met groenten en sauzen. In deze versie gebruikte ik twee verschillende soorten kool en een sausje op basis van limoen, gember en sojasaus, afgewerkt met sesamzaad. Voor mijn noedels gebruik ik altijd de volkoren variant,...

Herfstweer vraagt gewoon voor ovenschotels. Om helemaal in de herfstsfeer te komen, gebruiken we zoete aardappel en kaneel. Ideaal comfort food voor onder een dekentje en een pumpkin spiced latte achteraf.

Bloemkoolcurry

22-09-2020

Toen ik 17 was, trok ik als vrijwilliger naar India en sindsdien ben ik mijn hart verloren aan het prachtige land. Naast het feit dat de Indische keuken een walhalla is voor vegetariërs, is het ook een enorm kleurrijke en smaakvolle keuken. Ik had dan ook nog eens de eer om tijdens mijn vrijwilligersperiode te mogen genieten van het...

© 2020 Kayla's foodie blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin