Appel muffins met tofu
Deze muffins zijn op basis van tofu, een echte eiwitbom. Ideaal dus voor na een training. De textuur is ook heel aangenaam, verassend luchtig en zeker niet droog! De appeltjes zorgen voor een zoete toets en met een beetje kaneel erbij heb je juist nog een lekkere grote warme tas chocolademelk nodig voor de perfecte snack. Afgewerkt met een beetje yoghurt en wat cacaobibs heb je echt het meest verantwoorde maar overheerlijke tussendoortje ooit..
Dit heb je nodig:
- 100 gr tofu
- 1 banaan
- 100 ml plantaardige melk
- 250 gr volkoren bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 2 tl appel azijn
- vanille essence
- 2 appels
- snuf kaneel
- 3 el agavesiroop
- 25 gr kokosbloesemsuiker
- 100 gr plantaardige yoghurt
- cacaonibs
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°.
In een blender mix je de tofu met de melk, de vanille, de agavesiroop en de banaan. In een grote kom doe je alle droge ingrediënten. Schil de appels en snijd in blokjes. Doe de natte ingrediënten bij de droge en spatel alles onder elkaar. Voeg dan de appel stukjes toe en de appel azijn. Spatel nog eens alles goed door elkaar.
Giet het beslag in muffin vormpjes. Bak 30 minuten in de oven. Ze zijn klaar als je met een sate prikker in de muffin prikt en er niets meer van deeg blijft aanhangen.
Ze zijn zowel warm als koud heel lekker. Je kan ze serveren met een beetje yoghurt en wat cacaonibs.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla