Aubergine met gehakt en yoghurtsaus
Aubergine is een groente die ik standaard in mijn koelkast heb liggen, samen met courgette. Je kan er 101 dingen mee doen. Het liefst eet ik ze uit de oven, goed gekruid. Hier hou ik het simpel op de aubergine zelf en zorgt de rest voor een goede balans. Dit gerechtje is een van mijn favorieten als snelle lunch of als ik een verloren aubergine heb terug gevonden in de koelkast.
Dit heb je nodig
- 1 aubergine
- 80 ml plantaardige yoghurt ongezoet
- 1/4 granaatappel
- 100 gr plantaardig ruhl gehakt
- 1/2 rode ui
- balsamicoazijn
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 ui
- kookpoeder
- verse basilicum
- peper en zout
- paprika poeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160°. Snijd de aubergine in plakjes en doe er zout en peper over. Leg de plakjes op een rooster in de oven. Laat ze zeker 20 minuten zitten.
Haal de pitjes uit de granaatappel.
Snijd de rode ui in stukjes en doe er balsamicoazijn over. Zet aan de kant
Snijd de basilicum fijn. Doe de yoghurt in een potje en kruid af met peper en zout, lookpoeder en verse basilicum. Zet in de koelkast
Snijd de ui en 2 teentjes knoflook. Fruit beiden in een pan met een beetje olie. Doe hier dan het gehakt erbij en kruid af met paprikapoeder en peper en zout.
Haal de aubergine uit de oven. Doe hierop het gehakt, de ui en de yoghurtsaus. Werk af met de granaatappelpitjes.
Enjoy!
Liefs,
Kayla