Baileys chocoladetaart
Deze zomer behaalden twee vrienden uit mijn vriendengroep hun diploma en dat was een heel goede reden voor een feestje. Vier jaar zwoegen en zweten kan natuurlijk niet gevierd worden zonder taart. En wat is er beter dan taart met een beetje alcohol in? Kwestie van de studentenjaren goed af te sluiten. Chocolade en Baileys, de ideale combinatie als je het mij vraagt!
Dit heb je nodig:
Voor de cake:
- 260 gr bloem
- 415 gr suiker
- 85 gr cacaopoeder
- 2 tl baking poeder
- 2 tl apple cider azijn
- 180 ml kokend water
- 240 ml gecondenseerde kokosmelk
- 240 ml amandel Baileys
Voor de topping
- 480 gr slagroom
- 86 gr poedersuiker
- 30 gr cacao poeder
- 30 ml amandel Baileys
- 1/2 tl vanille extract
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150° en vet een bakvorm in.
Mix alle droge ingrediënten en alle natte ingrediënten apart (behalve de apple cider azijn). Spatel de natte ingrediënten onder de droge. Doe het kokend water bij het beslag en tot slot ook de apple cider azijn, spatel het geheel onder elkaar. Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake circa 50 minuten op 150° graden.
Haal de cake uit de oven en maak er gaatjes in (niet tot op de bodem).
Verwarm de melk met de Baileys en laat hier de chocolade in smelten. Giet de gesmolten chocolade in de gaatjes van de cake, doe dat wanneer hij nog warm is. Laat daarna volledig afkoelen.
Klop de slagroom op en doe de suiker en de Baileys erbij. Spatel het mengsel over de cake en serveer.
Geniet!
Liefs,
Kayla