Blauwe bessenmuffins
Blauwe bessen in mijn gebak zijn echt mijn favoriet! Het geeft zo een mooie kleur en het feit dat het besje open spat in je mond vind ik al helemaal fantastisch. Deze muffins zijn dan ook een van mijn lievelings. Je kan ze maken als ontbijt met wat yoghurt maar ook als snack zijn ze ideaal. Deze versie is helemaal glutenvrij en met een schepje proteïnepoeder ook goed voor de fanatieke sporters onder ons.
Dit heb je nodig
- 300 gr havermout
- 1 banaan
- 100 gr blauwe bessen
- 1 tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl apple cider
- snuf zout
- 50 ml kokosbloesem siroop ( agave of ahorn kan ook)
- 25 gr proteinepoeder ( optioneel, gebruik dan wel een beetje minder melk)
- 200 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille extract
- citroensap
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180° en knip vierkantjes uit een vel bakpapier.
Doe de havermout in een blender en maak er meel van. Prak of mix de banaan. Doe de havermout in een kom met de banaan. Doe hierbij de baking soda, het bakpoeder, de siroop, het vanille extract en het zout. Optioneel kan je er ook een schep proteïnepoeder bij doen. Giet de melk erbij en spatel het beslag door elkaar. Doe tot slot het citroensap en de apple cider bij het beslag.
Doe de vierkantjes bakpapier in een bakvorm voor cupcakes en stort in elk vakje een beetje beslag. Bak de muffins voor circa 30-40 minuten op 170°.
Als ontbijt zijn ze heel lekker met een beetje kokosyoghurt!
Liefs,
Kayla