Cherry baked oats
Baked oats zijn tegenwoordig all over the place en als je dit recept geprobeerd hebt zal je onmiddellijk begrijpen waarom. Deze heerlijke gebakken havermout is smeuïg, kruidig en afgewerkt met kersen en chocolade, wat wil je nog meer om je dag te starten? Ik maak ze altijd een dag op voorhand zodat ik 's ochtends gewoon mijn kommetje nog in de oven moet schuiven en mij rustig kan klaarmaken. Echt het perfecte ontbijt voor op maandag ochtenden wanneer je nog een beetje in weekend modus wil blijven hangen maar het toch vooruit moet gaan. Ik deel het recept met jullie maar al te graag.
Dit heb je nodig ( voor 2 personen):
- kersen ( zoveel als je zelf wilt)
- 100 gr havermout
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml plantaardige melk
- 2 el amandelpasta ( kan je vervangen door eender welke noten pasta)
- klein stukje gember of een beetje gemberpoeder
- snuifje kardemom
- snuifje kaneel
- chocolade ( zoveel als je zelf wilt)
Zo maak je het:
In een blender mix je de havermout met de melk, de amandelpasta, het bakpoeder en de kruiden. Bedek de bodem van een vuurvaste kom met een laag kersen. Giet hierover de helft van het havermout mengsel. Doe er dan een beetje chocolade over en giet de rest van het mengsel in het kommetje. Werk af met de overige kersen en chocolade. Bak de havermout in de oven voor 20 minuten op 180 graden.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla