Filotaartje met tofu, rode biet en appel
Filodeeg is een heerlijk alternatief op bladerdeeg. Het is nog dunner, een beetje droger maar ook veel minder vet en het belangrijkste helemaal vegan ( al is heel wat bladerdeeg dat ook hoor). Ik maakte er een heerlijk taartje mee, besmeerd met een lekkere, frisse tofu vulling met munt, belegd met rode biet, appel en een beetje vegan feta. Ongelofelijk simpel en zo lekker! Een heerlijk lichte lunch, perfect voor op een zonnige zomerdag of gewoon als alternatief op quich.
Dit heb je nodig:
- 1 pak filodeeg ( ongeveer 5 vellen)
- 200 gr tofu
- sap van 2 limoenen
- handjevol munt
- peper en zout
- 2 el agavesiroop
- 1 appel
- 2 rode bieten
- sap van een halve citroen
- 100 gram vegan feta ( ik gebruikte Violife)
- tijm
Zo maak je het:
Begin met de tofu vulling. Dit doe je door de tofu te blenden samen met het limoensap, de munt en de agavesiroop. Beleg dan een bakvorm met de filodeef velletjes en besprenkel met een beetje water. Smeer het tofumengsel uit over het filodeeg.
Kook de rode bieten en snijd deze in stukjes, net zoals de appel. Strooi deze over het tofu mengsel. Werk af met enkele blokjes feta en een paar takjes verse munt. Besprenkel met citroensap. Bak de taart voor 30 minuten op 180°.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla