Gezonde chocoladerotsjes met kikkererwten
Kikkererwten zijn fantastisch. Je kan ze verwerken in zoveel recepten en op zoveel manieren. In dit artikel vind je een recept terug voor een lekkere, gezonde snack die in no time klaar is. Ideaal als je een overschotje aan kikkererwten hebt want het is zo simpel als de peulvruchten rooster en in chocolade wentelen. Zo zijn ze heerlijk krokant met een lekkere chocolade smaak. Zelf vind ik het heerlijk om er wat kruiden aan toe te voegen voor een extra smaak dimensie. Mijn favoriete combinatie hierbij is chili en kaneel, ongelofelijk lekker!
Dit heb je nodig:
- 100 gr kikkererwten
- 70 gr chocolade
- 2 el agavesiroop
- snuf chili en kaneel
Zo maak je het:
Droog de kikkererwten een beetje met wat keukenpapier en rooster ze dan voor 20 minuten op 180° graden in de airfryer. Je kan dit ook in de oven doen maar reken dan toch voor een 40tal minuten. Smelt de chocolade en voeg hierbij de agavesiroop en de kruiden toe. Giet de geroosterde kikkererwten in de gesmolten chocolade en roer goed door zodat ze helemaal bedekt zijn met chocolade. Leg op een bakpapier verschillende hoopjes kikkererwten en laat ze drogen. Je kan de rotsjes zeker een week bewaren in een afgesloten doos, al is het moeilijk om ze niet in een week allemaal op te eten ;).
Liefs,
Kayla