Gezonde quiche met tofu en prei
Quiche is een van de favorieten van Stan dus het staat hier regelmatig op tafel . De vegan versie is veel gemakkelijker en sneller dan de traditionele quiche en zeker even lekker. Het aller leukste aan deze hartige taart is dat je eindeloos kan experimenteren. Deze keer ging voor een quiche op basis van prei met curry kruiden. Simpel maar ongelofelijk lekker. Wist je trouwens dat het meeste bladerdeeg van het huismerk in een supermarkt vegan is?
Je vindt hier ook een recept voor een gezonder alternatief waarbij ik het bladerdeeg wisselde voor een bodem op basis van volkoren wraps, Gezonde vegan quiche met witloof en peer.
Wat heb je nodig?
- Rol plantaardig bladerdeeg.
- 1 pak zijden tofu ( Delhaize heeft deze van Tukan en anders in de biowinkel)
- 1 prei stengel
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- curry kruiden
- kurkuma
- sap van een halve citroen
- peper en zout
- komijnpoeder
- kardemom
- graham massala
- kaneel
- edelgist
- peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°. Leg het bladerdeeg in een bakvorm en prik er gaatjes in met een vork.
Snijd en was de prei. Snijd de ui en de look en fruit deze in een pan met wat olijfolie. Doe hierbij de prei en bak deze ook kort aan.
Doe de blok tofu in de blender samen met de kruiden en het citroensap. Mix tot je een gladde structuur krijgt.
Doe de tofu bij de groenten in de pan en roer kort door. Giet daarna het mengsel over het bladerdeeg Zorg dat het mooi verdeeld is en zet de vorm dan in de oven. Bak circa 50 minuten op 180°. De quiche is klaar wanneer de vulling is "opgedroogd" en je dus geen vocht meer ziet.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla