Glutenvrije chocolade koekjes met appel
Deze koekjes zijn echt ideaal voor in de kerstperiode. Een echte smaakbom door de combinatie van de appels met kaneel, chocolade en een beetje zeezout. Pas op want ze zijn sneller op dan je denkt!
Dit heb je nodig:
- 150 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 2 appels
- 20 gr cacaopoeder
- 40 gr chocolade
- 100 gr suiker
- 50 gr vanillesuiker
- 20 gr plantaarige boter
- snufje zeezout
- kaneel
Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 180°. Schil en rasp de appel. Blend de havermout tot meel. Doe dit samen met het amandelmeel bij de appel. Voeg de cacaopoeder en de suiker toe. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ook deze erbij. Snijd de boter in stukjes en doe deze er ook bij. Voeg tot slot de kruiden toe en kneedt dan tot een geheel.
Maak allemaal dezelfde balletje en leg deze op een bakmat. Plet de balletjes en steek met een ring allemaal even grote koekjes uit. Herhaal dit totdat het deeg op is.
Bak de koekjes ongeveer voor 20 minuten in de oven. Ze worden nog hard als ze uit de oven zijn. Bewaar ze in een afgesloten doos en vooral, geniet ervan!
Liefs,
Kayla