Glutenvrije pompelmoestaart met rozemarijn
Pompelmoes, een heerlijke zurige citrusvrucht die je op honderd-en-één verschillende manieren kan klaarmaken. Perfect als ontbijt of voor een gezond dessertje. Deze keer koos ik voor dat laatste. Al weet iedereen die mij ondertussen een beetje kent dat ik deze taart ook gewoon als ontbijt zou eten. Hij is dan ook gewoon ongelofelijk lekker en gezond! Een dadel bodem met tofu-amandelvulling, bedekt met pompelmoes voor een zurige toets. Het geheel werkte ik af met rozemarijn, ja kruiden in een taart gaan echt perfect samen hoor! Deze taart is niet alleen lekker en gezond maar ook nog eens helemaal glutenvrij en vegan natuurlijk. Probeer het zeker zelf eens uit en laat me weten wat jullie ervan vinden.
Dit heb je nodig:
voor de bodem
- 50 gr dadels
- 200 gr ( glutenvrije) havermout
- 50 gr notenmix
Voor de vulling
- 400 gr zijdentofu
- 200 gr amandelpoeder
- vanille essence
- agavesiroop ( naar eigen smaak)
Voor de topping
- 1 pompelmoes
- enkele takjes rozemarijn
- optioneel agavesiroop
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°.
Begin met de bodem. Hiervoor mix je heel simpel alle ingrediënten samen tot een kleverige massa. Bedek een springvorm met een vel bakpapier en bedek deze dan met de bodemmassa. Druk het geheel met je handen aan tot dat je een mooie effe bodem hebt.
Vervolgens mix je alle ingrediënten voor de vulling tot een glad geheel. Voeg agavesiroop of een andere zoetstof toe naar eigen smaak. Stort het mengsel over de bodem.
Snijd de pompelmoes in schijfjes en leg deze over het vulling. Bak de taart 20 minuten in de oven. Vervolgens strooi je er de rozemarijn over. Je kan ook eventueel nog wat agavesiroop doen over de pompelmoes dan karameliseerd deze een beetje en wordt het geheel zoeter, dit is volledig naar eigen smaak. Bak de taart nog eens 20 minuten op 180°. Hij is klaar wanneer de tofu niet meer lopend is.
Laat nog even afkoelen en geniet dan van deze heerlijk gezonde, glutenvrije taart.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla