Harissa hummus
Hummus is tegenwoordig een standaard in heel wat mensen hun koelkast. Je kan het echt voor van alles gebruiken en het aanbod in de winkel is ook ontzettend groot. Mijn persoonlijke favoriet is de hummus met harissa van de Albert Heijn, ongelofelijk lekker. Dus besloot ik om hem gewoon eens zelf te maken en ik moet zeggen dat is aardig goed gelukt. Het beste van al is dat deze veel gezonder is en een stuk goedkoper. Natuurlijk deel ik graag het recept met jullie.
Dit heb je nodig:
- 200 gr kikkererwten
- 2 el olijfolie
- 2 el granaatappelmelasse
- 2 el harissa pasta
- sap van een halve citroen
- peper en zout
- 2 teentjes look
- 2 tl tahin
Zo maak je het:
Giet de kikkererwten af en doe deze in een blender. Doe hierbij alle andere ingrediënten en mix tot een glad geheel. Hoe langer je mixt hoe zachter je hummus zal worden. Zo simpel is het!
Ik ben super benieuwd wat jullie met deze hummus allemaal gaan maken, laat het mij zeker weten.
Liefs,
Kayla