Hartige vegan wafels met prei,spinaziepesto en munt dressing
Diegene die mij al langer volgen weten ondertussen dat ik gek ben op dessert. Als het kan ik zou alleen nog maar dessert eten. Zeker dingen waarbij ik mag gaan bakken hebben al direct een streepje voor. De wondere wereld van het bakken, ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo gebeurd het vaak dat ik een hartige variant maak van zoet gebak. Deze keer ging ik voor wafels. Ik maakte ze niet alleen hartig maar verstopte er ook nog wat groenten in.
Zo werden deze prei wafels geboren. Lekker gezond en licht, ideaal als lunch. Ik deed er nog een beetje spinazie pesto bij voor wat extra pit en een yoghurt sausje met munt als dip.
Dit heb je nodig:
- 150 gr tofu
- 200 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 2 tl appel azijn
- 250 ml melk
- 2 teentjes look
- 2 prei stokken
- peper en zout
- curry kruiden
Voor de pesto
- hand vol spinazie
- pistache noten
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- pepertje
Voor de dressing:
- citroensap
- kokosyoghurt
- munt
- agavesiroop
Zo maak je het:
Snijd de prei in stukken en spoel het zand eraf. Fruit het dan in een pan samen met de look, kruid met curry kruiden, peper en zout.
Mix in een blender de tofu met de melk tot een glad geheel. In een grote kom doe je de droge ingrediënten, doe hierbij het tofu mengsel. Voeg tot slot nog de appelazijn toe en roer alles goed onder elkaar. Verhit een wafelijzer en bak de wafels goudbruin.
Voor de pesto meng doe je de spinazie in een blender samen met de pistache noten, de olijfolie, peper en zout, het citroensap, teentje look en een pepertje. Mix tot een glad geheel.
De dressing maak je heel eenvoudig door een beetje verse munt te versnipperen en bij de kokosyoghurt te doen. Werk af met een beetje citroensap en een beetje agavesiroop.
Je kan de wafels warm of koud serveren;
Smakelijk!
Liefs,
Kayla