Havermout on the go
Wanneer ik ga werken of ga supporteren voor Stan heb ik negen van de tien keer havermout mee voor lunch. Je kan het perfect de avond voordien maken en 's ochtends hoef je het alleen nog maar uit de koelkast te halen en in je tas te stoppen. Lekker, snel, makkelijk, perfecte combo.
Dit heb je nodig:
- 100 ml plantaardige melk
- blokje pure chocolade
- 40 gr havermout
- kaneel
- lepel pindakaas
- snufje zeezout
- optioneel topping:
° banaan
° kokosschilfers
° chiazaad
Zo maak je het:
Warm de melk op in een kommetje, doe hierbij het blokje chocolade en laat het smelten. Doe bij de havermout een beetje kaneel. Wanneer de melk kookt doe je er de havermout bij. Roer tot dat het een dikke substantie wordt. Wanneer je de gewenste consistentie hebt doe je het in een galzen pot. Heb je je havermout liever wat vochtiger? Doe er dan nadien nog wat melk bij in de bokaal. De ochtend zelf kan je het nog afwerken met eventuele toppings zoals hier pindakaas en een beetje zeezout.
Liefs,
Kayla