Heerlijke vegan brownies
Met deze vegan brownies heb ik al menig criticus hun mening laten herzien. Ze zijn dan ook echt ongelofelijk lekker en heel erg verslavend. Zo zacht en smeuïg en vol van chocoladesmaak afgewerkt met een beetje zeezout. Heel gevaarlijk om allemaal in een keer op te eten.
Update: ik paste het recept van deze brownies aan waardoor ze nu nog beter zijn geworden.
Dit heb je nodig:
- 240 gr plantaardige boter
- 150 gr chocolade
- vanille essence
- 80 gr cacaopoeder
- 100 gr kristalsuiker
- 100 gr lichte bruine suiker
- 350 gr patisseriebloem
- 150 ml plantaardige melk
- 1tl bakpoeder
- snuf zeezout
- optioneel: kaneel en chilikruiden
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter en bebloem je bakvorm.
Smelt 100 gr chocolade samen met de melk en de boter in een pannetje. Doe de bloem samen met de suiker, het bakpoeder en het cacaopoeder in een kom. Giet hierbij de gesmolten chocolade melk en de vanille essence roer dit goed onder elkaar. De durvers onder ons kunnen er nog een beetje kaneel en chilikruiden bij doen ( echt ongelofelijk lekker)
Stort het beslag in de bakvorm en bak voor 35 minuten in de oven. Er mag nog een beetje deeg aan je prikker hangen.
Laat de brownies afkoelen en smelt ondertussen de rest van de chocolade. Giet dit over de afgekoelde brownies. Wanneer alles is afgekoeld strooi je er zeezout over en snijd je het geheel in gelijke stukken.
Geniet van deze heerlijke brownies.
Liefs,
Kayla