Indische ovenschotel
Herfstweer vraagt gewoon voor ovenschotels. Om helemaal in de herfstsfeer te komen, gebruiken we zoete aardappel en kaneel. Ideaal comfort food voor onder een dekentje en een pumpkin spiced latte achteraf.
Dit heb je nodig ( voor 1 persoon)
- 120 gr gehackt ( rul gehackt is hiervoor ideaal)
- 140 gr zoete aardappel
- 80 gr ui
- 2 tl olijfolie
- 1/4 bloemkool
- kerriepoeder
- edelgist
- currykruiden
- kaneel
- komijn
- koriander
- peper en zout
- paprikakruiden
- lookpoeder
Zo maak je het
Schil de zoete aardappel, snijd in grove stukken en kook gaar in een grote pot met water. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd die in kleine roosje. Kook ze vervolgens gaar.
Verwarm 1 tl olijfolie en snijd de ui. Bak de ui tot hij glazig is en doe er dan het gehackt bij, kruid af met kippenkruiden, peper en zout.
Giet de zoete aardappel af en prak tot puree. Doe hier de kerriepoeder, currykruiden, kaneel, komijn, koriander en edelgist bij. Giet ook de bloemkool af en bak deze in een pan met 1 tl olijfolie. Kruid deze met peper en zout, paprikakruiden en lookpoeder.
Doe in een ovenschotel het gehackt, dan de bloemkool en werk af met de zoete aardappel. Zet de schotel voor een halfuurtje in de oven op 180°