Luchtige vegan en glutenvrije chocolade mugcake

17-11-2020


Cake als ontbijt? Het zal wel zijn! Helemaal wanneer het ook easy peasy is om te maken en klaar in slechts vijf minuutjes. Je hebt er ook echt helemaal niets voor nodig! Gewoon de mircrogolf in en klaar.  Deze mugcake is super luchtig en lekker vol van smaak. Hij bestaat ook uit ingrediënten die ik standaard in de keuken heb en is daarom het perfecte snelle ontbijt.

Dit heb je nodig ( voor 2 personen): 

- 1 banaan 

- 100 gr boekweit meel (je kan ook havermoutmeel of gewone bloem gebruiken) 

- 100 ml plantaardige melk 

- 20 gr kokosbloesemsuiker (je kan ook agave of ahornsiroop gebruiken) 

- 10 gr cacaopoeder 

- 1 tl bakpoeder

- 1 tl appel azijn 

Toppings: 

- plantaardige yoghurt 

- (diepvries)frambozen 

- pindakaas 

Zo maak je het:

Prak de banaan in een kommetje en doe hierbij de bloem en de melk. Roer dit onder elkaar. Doe hierbij de suiker en de cacaopoeder en roer dit opnieuw onder elkaar. Voeg tot slot het bakpoeder en de appelazijn toe. 

Zet het kommetje 4 minuten in de microgolf. De cake is klaar wanneer je met een prikker geen deeg meer hebt hangen wanneer je erin prikt. 

Draai het kommetje om op een bord zodat de cake er omgekeerd uit valt ( ik ga maak de cake altijd eerst los aan de randen met mijn prikker). Doe de gewenste toppings erbij. Geniet van je lekker gezond dessertje om je dag mee te beginnen. 

Liefs, 

Kayla

© 2020 Kayla's foodie blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin