Midden-Oosters minibuffet

Naast de Indische keuken heb ik ook echt een voorliefde voor die van het Midden-Oosten. Licht, fris en zo lekker gekruid! Ik ben helemaal fan van de kleine gerechtjes om te delen, zo heb je van alles iets geproefd en vindt iedereen wel iets naar zijn zin. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden!
Hier heb ik een minibuffet gemaakt dat bestaat uit een couscous salade, geroosterde kikkererwten, venkelsalade met een yoghurtsausje en gebakken bloemkool uit de oven.
Dit heb je nodig
Voor de couscous salade
- 100 gr couscous
- 120 ml water
- 1/2 elgroenteboullion
- pistachenoten
- halve granaatappel
- handjevol munt
- 1 el olijfolie
- citroensap
- peper en zout
Voor de kikkererwten
- blik kikkererwten
- komijn
- chilipoedr
- lookpoeder
- dukkah kruiden
Voor de venkelsalade
- 1 venkel
- 1 limoen
- kokosbloesemsiroop ( agave of esdoorn kan ook)
- rash al hanout
- 100 ml kokosyoghurt
- peper en zout
- z'atar
- peterselie
- limoensap
-lookpoeder
Voor de bloemkool
- 1 bloemkool
- kurkuma
- kaneel
- peper en zout
- doukah
- komijn
- lookpoeder
- paprikapoeder
- tahin
- kokosbloesemsiroop
- apple cider
- peper en zout
- kaneel
- kurkuma
- scheut water
Zo maak je het
Couscous salade
Breng 120 ml water met de bouillon aan de kook. Wanneer het water kookt, zet je het vuur af en voeg je de couscous toe samen met de olijfolie. Laat staan met een deksel erop. Hak de pistachenoten fijn en haal de pitjes uit de granaatappel. Wanneer de couscous al het water heeft opgenomen, doe je de noten, pitjes en munt erbij. Werk af met peper en zout en citroensap. Zet de salade in de koelkast
Geroosterde kikkererwten
Giet de kikkererwten af en hou het sap bij, je kan er eventueel deze Watermeloenijs met munt en komkommer mee maken . Doe de kruiden erover en bak ze voor een halfuurtje op 160° in de airfryer. In de oven kan ook, maar dan moeten ze er veel langer in.
Venkelsalade
Snijd het loof van de venkel (gooi dit niet weg, je kan er heerlijke pesto van maken!) en verwarm de oven voor op 180°. Snijd dan de venkel zelf in stukken en besprenkel het met de kruiden, het limoensap en de kokosbloesemsiroop. Laat het in de oven staan tot het gaar is.
Voor de saus neem je kokosyoghurt en doe je daarbij alle kruiden toe naar eigen smaak.
Gebakken bloemkool in de oven
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd die in roosjes. Verwarm de oven voor op 180°. Doe alle kruiden op de bloemkool en bak in de oven tot het gaar is.
Voor de saus meng je de tahin met water tot je een consistentie krijgt die je zelf wil. Voeg alle kruiden toe naar eigen smaak.
Restjes zijn ideaal als lunch de dag erop!
Smakelijk.
Liefs,
Kayla