Pita falafel met gegrilde aubergine en overheerlijke tahindressing
Deze pita met zelfgemaakte falafel is echt overheerlijk. Ik maakte er een lekker tahin dressing bij en een gezonde looksaus. De gegrilde aubergines zorgen voor een echte smaakexplosie. Fantastisch lekker en nog eens gezond ook. Here we go.
Dit heb je nodig:
voor de falafel
- 1 blik kikkererwten
- 1 el tahin
- sap van 1 citroen
- peterselie, een beetje extra voor de afwerking
- peper en zout
- komijnzaad
- 1 teentje knoflook
- rode ui
voor de aubergines
- 1 aubergine
- paprikapoeder
- olijfolie
- chilipoeder
- zout
voor de knoflooksaus
- alpro ongezoet
- 4 teentje knoflook ( ja vier, knoflook is life)
- peper en zout
voor de tahin dressing
- 2 el tahin
- 1 el olijfolie
- 1 el agavesiroop
- beetje citroensap
- peper en zout
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten voor de falafel in een blender en mix tot een geheel. Zet dit een halfuurtje in de koelkast en rol er daarna balletjes van. Steek ze voor 30 minuten in de airfryer op 180° graden, je kan ze ook frituren. Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin en knapperig zijn.
Snijdt de aubergine in plakjes en smeer ze in met olijfolie en de kruiden. Gril ze voor 20 minuten in de oven op 180°. Bak ondertussen ook het pita broodje af zoals aangegeven op de verpakking.
Pers 4 teentjes look uit boven de yoghurt en doe hier het peper en zout bij. Doe alle ingrediënten voor de tahin dressing ook bij elkaar.
Snijdt het pita broodje open en smeer in met de yoghurt saus. Beleg met twee plakjes aubergine en doe er daarna enkele falafel balletjes bij. Werk af met de tahinsaus en een beetje peterselie.
Geniet van deze gezonde comfortfood.
Liefs,
Kayla