Pompoen panna cotta met paprika coulis en kikkererwten crunch

28-11-2020

Dit zit er misschien spectaculair en moeilijk uit, of dat is toch de bedoeling, maar dat is het helemaal niet! Ideaal om eens uit je comfortzone te treden en het pompoenen seizoen tot een nieuw niveau te brengen. De panna cotta smaakt naar de herfst en is heerlijk zacht, de paprika coulis geeft het wat meer pit en de kikkererwten zorgen voor een lekkere bite. Maar genoeg lof, laten we eraan beginnen. 

Dit heb je nodig: 

voor de panna cotta: 

  • halve flespompoen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 60 ml kokosmelk 
  • 200 ml plantaardige kookroom
  • 2 gr agar agar
  • sap van een halve citroen
  • kurkuma
  • kaneel
  • kardemom
  • gember

zo maak je het: 

Snijdt de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Snijdt dan in stukken en smeer in met olijfolie, peper en zout. Gril de pompoenstukken voor 30 minuten in een oven op 180°. Wanneer ze klaar zijn laat je ze afkoelen en verwijder daarna de schil.

Doe de stukken in een blender samen met de kruiden, het citroensap en twee lepels kokosmelk. Mix tot een glad geheel. 

Doe de room samen met de overige kokosmelk in een pannetje en warm op. Voeg hierbij de pompoenpuree en klop tot dat deze is opgelost. Wanneer de room kookt voeg je de agar agar toe en klop je nog eens goed door zodat je geen klonters krijgt. Laat nog een minuut of twee doorkoken. 

Giet het mengsel in een potje en laat afkoelen. 

Voor de paprikacoulis

  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • peper en zout
  • cayenne peper of een vers pepertje naar smaak

Zo maak je het

Snijdt de paprika in grote repen en leg ze met de schil naar boven in de oven. Gril ze voor ongeveer een halfuurtje op 180°. Ze zijn klaar wanneer de schil een beetje zwart ziet. 

Laat de stukken afkoelen en verwijder de schil. Doe de paprika in een blender, samen met de kruiden en de olijfolie. Mix tot een glad geheel. 

Voor de kikkererwten crunch: 

Dit heb je nodig 

  • 1 klein blik kikkererwten
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • lookpoeder
  • komijn

Zo maak je het: 

Kruidt de kikkererwten en bak ze daarna voor 20 minuten in de airfryer op 200°. Je kan ze ook in de oven laten drogen voor een uur of 5 op 180°. 

Breng alle elementen samen op het bord en geniet ervan. Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla 




© 2020 Kayla's foodie blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin