Pompoen soep met sinaasappelsap en gember

02-12-2020

Geniet van de kleine dingen in het leven. Dat is voor mij toch het voornaamste dat ik uit heel deze Corona episode meeneem. Een heerlijk verwarmende kom pompoensoep valt daar voor mij zeker onder. 

Dit soepje is op basis van pompoen en tomaat maar ook met sinaasappelsap en gember. Heerlijk! Ik werkte het af met kikkererwtencrunch. Super simpel en zo lekker. 


Dit heb je nodig: 

- 1 grote pompoen 

- 2 blikken tomatenstukjes uit blik 

- 1 liter groentenboullion 

- 2 uien 

- 2 teentjes knoflook 

- 1 stukje gember ( ongeveer 3 cm groot) 

- sinaasappelsap van ongeveer 5 sinaasappels 

- 1 blik kikkererwten. 

- paprikapoeder

- chilipoeder

- nootmuskaat

- peper en zout 

- lookpoeder 

- kurkuma 

- kardemom 

- kaneel 

Zo maak je het: 

Begin met de kikkererwtencrunch. Giet hiervoor het sap van de kikkererwten af ( houd dit bij je kan er nog van alles mee doen) en doe de erwten zelf in een doosje. Kruid deze met paprika- en lookpoeder, peper en zout. Bak ze in de airfryer op 180° voor 30 minuten ( af en toe eens schudden). Als ze volledig droog en knapperig zijn doe je ze in een blender en blend je ze tot ze fijn gemalen zijn. 

Voor de soep snijd je eerst de uien en teentjes look fijn. Doe deze in een grote kom en fruit ze tot ze glazig zijn. Schil de pompoen en snijd deze in stukken. Doe dit bij de uien en look, idem voor de gember. Kruid dit met paprikapoeder, nootmuskaat, chilipoeder, peper en zout, kurkuma, kardemom en kaneel.   Wanneer de pompoen stukjes zacht zijn doe je er het sinaasappelsap bij. Laat nog even verder bakken. Doe er dan de tomatenblokjes bij. Laat de smaken nog wat meer intrekken. Voeg tot slot de bouillon toe en laat doorkoken. Mix daarna de soep en laat nog een keer volledig doorkoken. 

Serveer in een kommetje en werk af met de kikkererwtencrunch. 

Zero waste tip: 

De kikkererwtencrunch kan je ook gebruiken voor deze heerlijke Pompoen panna cotta met paprika coulis en kikkererwten crunch

Het sap van de kikkererwten kan je dan weer gebruiken voor Speculaascupcakes met aquafaba botercrème of je kan er ook Chocoladezoen met vanille-chili-ijs mee maken. 

Van de sinaasappelschillen kan je poeder maken! Dit kan je gebruiken in deze heerlijke Pompoen porridge met sinaasappelschilpoeder

Geniet van jullie dag! 

Liefs, 

Kayla 


© 2020 Kayla's foodie blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin