Proteïne porridge met gebakken banaan
Iedereen heeft wel zo eens een periode waarbij je een bepaald liedje echt elke dag beluistert. Maar dan ook echt élke dag, tot dat het opeens wordt ingewisseld voor een ander liedje dat je dan weer grijs draait. Dat heb ik dus met mijn ontbijt en slechts alleen met mijn ontbijt. Ik moet er niet aan denken om twee dagen na elkaar 's avonds hetzelfde te eten, maar ik kan gemakkelijk dagen na elkaar hetzelfde ontbijt nemen.
Op dit moment begint mijn dag, naast een koffie of twee, met heerlijk warme porridge. Havermout zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel en met een schepje proteïnepoeder heb ik energie tot aan de middag. Deze porridge is snel, makkelijk en vooral overheerlijk.
Dit heb je nodig
- 40 gr havermout
- 200 ml plantaardige melk
- 20 gr proteïne poeder
- 20 gr rozijnen
- 1 banaan
- 1 tl kokosolie
- kaneel
- kardemom
- cacaonibs
Zo maak je het
Doe de melk met de proteïnepoeder in de blender, warm het daarna op in een pannetje op het vuur. Doe bij de warme melk de havermout, de kaneel en de kardemom en roer met een houten lepel. Doe de rozijnen erbij en laat pruttelen.
Smelt de kokosolie in een pan en snijdt de banaan in lange plakjes. Kruid de banaan met kaneel en bak deze in de pan.
Doe de havermout in een kommetje en leg de banaan er bovenop. Werk af met cacaonibs.
Geniet van dit lekkere herfstontbijtje en start je dag goed!
Liefs,
Kayla