Rabarber crumble
Het is rabarber tijd en wat hou ik van dit product! De ideale balans tussen zoet en zuur met eindeloze mogelijkheden. Ik zou het de hele dag door kunnen eten. En dan doen we dat toch gewoon? Deze crumble is ideaal zowel als ontbijt of als snack. Heerlijk krokant met zachte stukjes rabarber. Hier word je spontaan gelukkig van. Je kan het perfect een paar dagen op voorhand maken en bakken wanneer je het wilt eten of je kan het ook op voorhand al bakken, dan blijft het wel minder krokant maar zeker even lekker.
Dit heb je nodig voor 2 grote porties:
- 2 rabarber stengels
- 100 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 2 el kokosolie
- 2 el agavesiroop
- Vanille essence
- snuf zout
Zo maak je het:
Schil de rabarberstengels en snijd in kleine stukjes. Mix de havermout fijn tot meel en meng onder het amandelmeel. Smelt de kokosolie en doe deze bij het meelmengsel. Doe hierbij ook het zout en de vanille. Doe de rabarberstukjes in een ovenschaal en giet er de agavesiroop over. Bedek met het meelmengsel. Bak het geheel voor 20 minuten op 180°. Serveer eventueel met een beetje yoghurt.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla