Rode curry hummus met gerookte paprika en ketjap
Hummus, een standaard in elke herbivoor zijn koelkast. Onmisbaar gewoon. Als dip bij de apero, op een rijstwafel als snack, als vulling, als pastasaus, als broodbeleg, overal kan er hummus bij. Daarnaast is het ook nog eens super gemakkelijk om het zelf te maken. Voor mij is het ook de ideale manier om verschillende smaakcombinaties te testen.
Hier ging ik voor een pikantere hummus met rode curry pasta, geroosterde paprika en een beetje ketjap. Doordat ik iets meer vocht had dan anders werd deze hummus heel zacht wat het allemaal nog beter maakte.
Dit heb je nodig:
- 150 gr kikkererwten
- 1 paprika
- 1 teentje look
- sap van 1/4de citroen
- 1 tl tahin
- 2 el olijfolie
- 1 tl ketjap
- 1 tl rode curry pasta
- peper en zout
- rode peper ( naar eigen smaak)
Zo maak je het:
Snijd de paprika in stukken en gril ze in de oven of de airfryer tot het vel een beetje zwart wordt. Wanneer de paprika stukken afgekoeld zijn ontvel je ze. Giet de kikkererwten af en voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een blender. Laat ongeveer een minuut of 5 mixen. Hoe langer, hoe zachter je hummus wordt. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast.
Ook in zwijm gevallen voor hummus?
Probeer deze ook eens:
Gevulde koolbladeren met basilicum hummus en zure puree
Smakelijk!
Liefs,
Kayla