Romige proteïnepasta zonder room
Mijn zus is een ongelofelijke pastaliefhebber, zo het type dat echt elke dag pasta kan eten. Toen ze op bezoek kwam, besloot ik dan ook om een gezondere versie van roomsaus voor haar te maken. Het geheime ingrediënt? Tofu!
Dit heb je nodig
Voor de saus:
- 100 gr tofu
- pindakruiden ( te koop in de albert heijn bij de aziatische producten)
- paprika kruiden
- peper en zout
- edelgist
- nootmuskaat
- citroensap
Voor de pasta:
- 60 gr spaghetti
- courgette
- ui
- spinazie
- kipstuckjes
- kippenkruiden
- kerstomaten
- walnoten
Zo maak je het
Knijp het vocht uit de tofu en doe het in een blender. Voeg alle kruiden en het citroensap toe. Mix het tot een gladde saus, kruid bij naar eigen smaak.
Kruid de kipstuckjes met kippenkruiden en bak in een pan met de ui. Wanneer de ui glazig is, doe je de courgette en de spinazie erbij.
Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
Doe de saus bij de groenten en laat pruttelen.
Giet de spaghetti af, doe de saus erbij en werk af met kerstomaten en gehakte walnoten.
Smakelijk.
Liefs,
Kayla