Scrambled tofu met satékruiden
Scrambled tofu is het makkelijkste tofu recept dat je in je leven zal tegenkomen. Een proteïnebom voor een snelle lunch, ideaal bij een broodje met wat hummus. Mijn geheime ingrediënt voor de perfecte scrambled tofu? Satékruiden! Ik heb er altijd een grote pot van staan in mijn keuken en ik strooi het net niet over alles. Een echte must have! Je vindt ze onder meer in de Albert Heijn bij de Aziatische producten.
Dit heb je nodig:
- 100 gr tofu
- halve ui
- kerstomaten
- optioneel handjevol spinazie
- 1 el olijfolie
- 1 el ketjap
- 1 tl ketchup
- lookpoeder
- paprikapoeder
- kurkuma
- satékruiden
Zo maak je het
Knijp het vocht uit de blok tofu. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot die glazig is. Verkruimel de tofu in de pan en doe hierbij de ketjap, alle kruiden en de ketchup. Bak de tofu tot dat de randen licht bruin worden. Voeg de tomaten en spinazie toe. Roer onder elkaar met een houten lepel. De tofu is klaar wanneer de spinazie volledig geslonken is. Werk af met peterselie.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla