Snelle proteïneballetjes
Scrambled tofu met een boterham is vaak mijn snelle lunchoptie, maar dit is een leuke afwisseling. Je kan deze balletje een dag op voorhand maken als het echt snel moet gaan, maar à la minute zijn ze ook heel lekker. Dit gerechtje is gebaseerd op een recept uit het boek "De groene tofu". Zeker een aanrader als je inspiratie wit opdoen om meer en lekker te koken met tofu. Ik paste het hier en daar aan en maakte er ook een glutenvrije variant van.
Dit heb je nodig:
Voor de balletjes
- 90 gr tofu
- 75 gr brood of 3 grote rijstwafels als je het glutenvrij wil
- paprikapoeder
- edelgist
- kippenkruiden
- knoflookpoeder
- peper en zout
Voor de saus
- half blik tomatenblokjes
- tijm
- basilicum
- peper en zout
- peterselie
Zo maak je het
Verkruimel het brood en mix de tofu in een blender zodat je een smoothie-achtige substantie krijgt. Doe de tofu en het brood in een kom samen met de kruiden en kneed het geheel. Maak hier verschillende kleine balletjes van. Bak 20 minuten voor op 180° in de airfryer. Je kan ze ook bakken in de pan met wat olie.
Verwarm een pan met de tomatenblokjes en doe daarbij de kruiden. Laat dit even sudderen.
Serveer de balletjes met de tomatensaus en werk af met een beetje verse peterselie.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla