Spinazie flensjes met rode bieten vulling, bloemkoolcrème en gekarameliseerde pecannoten
Voor de verschillende kleuren alleen al op het bord zou je het doen. Deze flensjes zijn echt super lekker en de ideale manier om extra groenten te eten. Je kan eindeloos variëren met de vulling maar ik koos hier voor eentje op basis van rode biet. De bloemkool crème dient een beetje als een sausje en is echt fluweelzacht, heerlijk! De pecannoten geven het geheel een extra bite.
Dit heb je nodig
Voor de flensjes:
- 250 gr bloem
- spinazie
- 2 el maisolie
- zout
- citroensap
- bakpoeder
- 240 ml melk
- paprikapoeder
- lookpoeder
- komijn
Zo maak je het:
Zeef de bloem en doe het zout, het bakpoeder en de kruiden erbij. Mix de spinazie met de melk en doe dit bij de bloem. Spatel onder elkaar. Doe de maisolie erbij en spatel nog eens alles onder elkaar. Tot slot doe je er het citroensap bij. Bak de flensjes in een koekenpan. Ze mogen niet te dun zijn want dan breken ze tijdens het oprollen maar ook geen american pancakes want dan krijg je ze niet opgerold.
Voor de rode bietenvulling:
- 1 rode biet
- 1 pak zijden tofu
- peper en zout
- citroensap
- 1 teentje look
- kardemom
Zo maak je het:
Kook de rode biet en schil hem. Doe alles in een blender en mix tot een zacht geheel.
Doe ongeveer twee lepels van het mengsel op een pannenkoek en rol deze op. Voor dat je ze serveert steek je ze eerst nog een tiental minuutjes in de oven op 180°.
Voor de bloemkoolcrème:
- 5 roosjes bloemkool
- edelgist
- peper en zout
- 2 el plantaardige melk
- nootmuskaat
- paprikapoeder ( niet te veel dat je geen rode crème hebt)
Zo maak je het:
Kook de bloemkoolroosje gaar, ze zijn klaar wanneer je er makkelijk in kan prikken. Doe deze samen met de rest van de ingrediënten in de blender en mix ( zeker een minuut of 5) tot een zacht geheel.
Verwarm de crème kort alvorens te serveren.
Breng alle ingrediënten samen op een bord en garneer eventueel met een paar kerstomaten en wat stukjes wortel.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla