Suikervrije proteïne appel muffins
Dan heb je van dat fruit liggen thuis omdat je in de winkel weer maar eens dacht van " goh eigenlijk moet ik echt eens wat meer fruit eten" terwijl een stemmetje achteraan roept " die gaan aan een langzame dood wegrotten". Tegen de stem in koop je ze toch want deze keer ga je echt voor die gezonde voornemens gaan. Een week later kijk je in de fruitschaal en blijkt dat die nog bijna evenvol is als voor je goede voornemens. De appels die je leven moesten veranderen hebben alweer last van bruine plekken en de eerste fruitvliegjes zijn ook al van de partij. Lang verhaal kort, ik heb voor jou het beste recept om toch die appels op te werken. Met deze heerlijke appel muffins beland geen er geen enkel stuk meer in de vuilbak. Deze zalige tussendoortjes zijn helemaal vegan, zonder toegevoegde suikers en met extra proteine. Hallo gezonde levensstijl.
Dit heb je nodig:
- 250 gr bloem
- 50 gr proteine poeder
- 3 grote appels
- 25 gr rozijnen
- 200 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 2 tl appel azijn
- kaneel
- vanille
- 80 ml kokosolie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de rozijnen een halfuurtje weken in lauw weten. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een kom. Smelt daarna de kokosolie en doe deze bij de bloem samen met de melk. Roer alles goed onder elkaar. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Giet vervolgens de rozijnen af en doe deze samen met de stukjes appel door het beslag. Tot slot doe je nog de appelazijn erbij en meng je alles nog eens goed door. Verdeel het beslag in vormpjes ( tip: ik gebruik hiervoor een ijsschep zo is alles min of meer gelijk verdeelt) en bak voor 30 minuten op 180°. De muffins zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan je prikker hangt.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla