Super simpele rijst gerecht met prei en tomatensaus
Soms heb je van die dagen dat je gewoon wat dingen bij elkaar wilt gooien omdat je echt geen zin hebt om te veel na te denken over het eten. Dit gerecht is op een van deze dagen ontstaan maar klein gelukske, het was fantastisch lekker. Dus dat moet gedeeld worden dan. Het perfecte gerecht voor drukke ouders, studenten met een beperkt budget of gewoon voor op luie dagen. Een heel lekker gerechtje dat in no-time op tafel staat en echt iedereen kan maken.
Dit heb je nodig ( voor 4 personen):
- 150 gr rijst ( ik gebruike risotto rijst maar je kan eender welke gebruiken)
- 1 prei
- tomatensaus ( ik zweer bij frito saus van Heinz)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- peper en zout
- optioneel: peterselie en vegan parmezaan
Voor de vegan parmezaan:
- 50 gr cashewnoten
- 2 el edelgistvlokken
- 2 tl knoflookpoeder
- peper en zout
Zo maak je het:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. In een pan fruit je de knoflook en de ui. Snijd de prei in stukjes en doe deze bij in de pan. Kruid de groenten met peper en zout. Bak tot ze gaar zijn en voeg dan de rijst toe. Bak het geheel even kort aan en giet er dan de tomatensaus bij. Laat een tiental minuten sudderen. Vergeet niet af en toe te roeren anders bakt het aan. Werk af met een beetje peterselie en vegan parmezaanse kaas.
De kaas maak je als volgt:
Mix alle ingrediënten in een blender tot een poeder. Bewaar afgesloten.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla