Super simpele vegan chocomousse van aquafaba
Vandaag op het menu, een fantastische klassieker. Niets is er beter dan een heerlijke, simpele, zachte chocolademousse. Ook als vegan tover je deze in no time op tafel en dat zonder te moeten inboeten in smaak of textuur. Je hebt verschillende manieren om een plantaardige chocomousse te maken maar ik prefereer deze op basis van aquafaba. Afgewerkt met een toef slagroom en een beetje sinaasappelpoeder. Heerlijk vind ik dat zo een beetje sinaasappel in je chocomousse.
Dit heb je nodig ( voor 2 porties):
- 100 ml aquafaba
- 50 gr kristalsuiker
- 80 gr pure chocolade
- een beetje sap van een sinaasappel
- 50 ml Alpro opkloproom
- optioneel sinaasappelpoeder
Zo maak je het:
Klop de aquafaba op tot een luchtige mousse, giet er dan de kristalsuiker bij en klop weer verder. Wanneer je piekjes kan maken in de aquafaba is hij klaar. Smelt de chocolade en spatel deze onder het opgeklopte kikkererwtenvocht. Voeg een beetje sinaasappelsap toe en verdeel vervolgens in glaasjes. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Klop daarna de Alpro opkloproom stijf en spatel deze op de chocolademousse. Werk af met een beetje sinaasappelpoeder.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla