Easy peasy hummus met tomaat
Een vegan blog is geen echte vegan blog als er geen recept voor hummus opstaat. Deze spread op basis van kikkererwten is een must have in de koelkast van elke vegan en bij uitbreiding van iedereen want dit wil je gewoon niet missen. Het is zo simpel en je kan echt alles combineren. Daarnaast is het ook meer dan een spread alleen. Je kan het gebruiken als snack om op rijstwafels te doen, als dipsaus voor met groentjes tijdens de apero, als basis voor een saus, alles een vulling. De opties zijn eindeloos. Ik zal hieronder een receptje delen en onderaan enkele links naar gerechtjes met hummus. Maar opgepast er is zeker en vast verslavingsgevaar!
Dit heb je nodig:
- 1 blik kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- sap van een halve citroen
- 5 tal zongedroogde tomaten
- 2 el olie van de zongedroogde tomaten
- 1 el tahine
- peper en zout
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een mixer en blend tot een smeuïg geheel. Hoe langer je mix hoe beter de structuur. Als je een krachtige machine hebt is 15 minuten mixen ideaal.
Hier vind je een receptje met basilicum hummus: Gevulde koolbladeren met basilicum hummus en zure puree
Dit is een recept voor pasta saus op basis van hummus: Romige proteïnepasta zonder room
Geniet ervan en smakelijk.
Liefs,
Kayla