Tofu baked cheesecake met rood fruit
De laatste tijd ben ik helemaal into de cheesecakes. baked, non-baked, gezonde versies, minder gezonde, cheesecake bites, ,noem maar op. Het moeilijke aan een kaasstaart is de perfecte structuur krijgen. Zeker als je hem plantaardig maakt kan dat nogal een uitdaging zijn. Je moet op zoek naar de juiste balans tussen een stevige taart die niet in elkaar zakt maar die toch zacht genoeg om een kaastaart te zijn. Alsof dit nog niet moeilijk genoeg is besloot ik ook nog eens dat ik een gezonde versie wou. Ik schrapte dus niet alleen zuivel uit de kaastaart maar ook plantaardige varianten hierop. Zo werd mijn hoofdingredient zijden tofu en kreeg ik onmiddellijk een taartje dat vol zit met proteïne en dus perfect is als recovery snack of zelf voor je ontbijt. De mensen die mij al een tijdje volgen weten dat ik dit gewoon als ontbijt zou nemen want je start je dag gewoon al goed als je kan beginnen met taart.
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 100 gr dadels
- 200 gr havermout
- 2 el kokosolie
- snuf zeezout
- kardemom
Voor de vulling:
- 200 gr rood fruit ( diepvries gaat perfect)
- 4 el agavesiroop
- 200 gr silken tofu
- 1 zakje imperial pudding poeder
- 400 ml kokosmelk
- vanille
Zo maak je het:
Begin met de bodem. Mix hiervoor de havermout met de dadels, de kokosolie, het zeezout en de kardemom tot een plakkerig geheel. Bekleed een springvorm met een vel bakpapier en druk hierin de bodem aan. Maak vervolgens de vulling. Mix hiervoor het fruit met de helft van de kokosmelk en de tofu tot een glad mengsel. Warm de andere helft van de kokosmelk op in een pannetje. Schep hier 2 el melk uit in een koffietas en klop daarin het imperial puddingpoeder in los. Giet de puddingpoeder bij de warme kokosmelk en klop goed door. Voeg vervolgens ook het tofu mengsel toe. Laat een beetje inkoken maar blijf goed roeren zodat niet al je bindmiddel aan de bodem van je pot blijft hangen. Wanneer het mengsel pruttelt stort je het over de bodem. Bak de taart 60 minuten op 180 graden. Laat vervolgens goed afkoelen voordat je het uit de vorm haalt zodat hij zeker niet inzakt. Werk eventueel af met nog een beetje fruit.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla