Gezonde vegan appelcake met appelmoes
Deze appelcake is alles wat je nodig hebt op een luie zondag. Heerlijk luchtig, smaakvol, gezond en natuurlijk vegan. Als ei vervanger gebruikte ik deze keer appelmoes en dat werkte verassend goed. De cake heeft een goede structuur en heeft helemaal niet moeten inboeten qua luchtigheid. Daarnaast dient de appelmoes en stukjes appel ook als zoetstof waardoor ik maar een beperkte hoeveelheid suiker heb toegevoegd. Ik koos hier voor kokosbloesemsuiker maar je kan ook perfect kristalsuiker gebruiken of eventueel agavesiroop.
Dit heb je nodig:
- 2 appels
- 250 gr bloem
- 100 gr appelmoes
- 200 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl appelazijn
- 30 gr kokosbloesemsuiker
- kaneel
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180° en leg een vel bakpapier in een cakevorm.
Schil de appels en snijd in stukjes. In een grote kom doe je de bloem, het bakpoeder, de baking soda, de suiker en de kaneel. Meng dit onder elkaar. Doe hierbij dan de melk en de appelmoes en meng tot een geheel. Tot slot doe je er de stukjes appel bij en meng je alles onder elkaar.
Stort het beslag in de cakevorm en bak 40 minuten op 180°. De cake is klaar wanneer je er met een prikker in prikt en er geen deeg blijft aanhangen.
Geniet ervan.
Liefs,
Kayla