Gezonde vegan broodpudding zonder suiker
Broodpudding, de perfecte manier om oud brood op te werken en ideaal voor bij de koffie. Het is zo gemakkelijk om te maken en je gooit er alle dingen die je lekker vind er gewoon bij. Kan niet mislukken. Ik maakte een vegan versie van deze klassiekers die ook nog eens helemaal suikervrij is. De ideale gezonde snack.
Dit heb je nodig:
- oud brood ( ik had notenbrood)
- 1 banaan
- plantaardige melk ( afhankelijk van hoeveel brood je hebt)
- rozijnen
- kaneel
- 1 zakje puddingpoeder
- optioneel: noten en/of agavesiroop
Zo maak je het:
Verkruimel het brood in een kom. Giet hierover de melk en kneed dit samen met je handen. Het brood moet de melk opnemen dus begin met een beetje melk en giet eventueel bij indien nodig. Voeg vervolgens de banaan toe en kneed opnieuw. Zeef het puddingpoeder door je beslag en meng alles nog eens goed onder elkaar. Het beslag moet nat en samenhangend zijn maar niet lopend. Tot slot voeg je nog de rozijnen toe en eventueel een beetje agavesiroop als je het zoeter wilt. Het leuke aan broodpudding is dat je alles kan toevoegen dat je zelf lekker vind, denk hierbij aan noten, chocolade, gedroogd fruit, leef je uit!
Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort hierin je beslag. Bak de broodpudding voor 45 minuten op 180°.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla