Vegan cake pops
Cake pops zijn ideaal als traktatie voor verjaardagen of als leuke eetbare decoratie op verjaardagsfeestje. Voor de kleurtjes en de sprinkels alleen al zou je ze toch al willen maken? In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit echt heel gemakkelijk om te maken en heb je helemaal geen speciale materialen nodig.De balletjes maak je namelijk door je cake te verkruimelen! Super leuk toch om met de kids te doen op zondag bakdag? Of als ideale oplossing wanneer je cake niet gelukt is ;). Ik zou zeggen leef je uit!
Dit heb je nodig:
Voor de cake:
- 100 gr bloem
- 50 gr suiker
- 80 gr zonnebloemolie
- vanille
- 20 gr cacaopoeder
- 100 ml melk
- 70 gr chocolade
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl appel azijn
Voor de frosting:
- 60 gr plantaardige boter
- 60 gr bloemsuiker
- 50 gr frambozen
Voor de topping:
- 100 gr vegan chocolade ( ik gebruikte hier witte en melkchocolade maar je kan ook pure gebruiken)
- kleurstof ( optioneel)
- sprinkels
- stokjes ( ik gebruikte papieren rietjes die ik in twee sneed)
Zo maak je het:
Begin met de cake. Hiervoor verwarm je eerst de oven voor op 180 graden en vet je een springbodem in.
Meng alle droge ingrediënten in een kom en roer onder elkaar. Smelt de chocolade in de melk en giet deze bij de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar. Giet de olie erbij en meng terug goed door. Voeg tot slot de vanille toe en de appel azijn toe. Meng alles goed door elkaar en stort in de springbodem.
Bak de cake 30 minuten op 180 graden. Hij is klaar wanneer je met een prikker prikt en er geen deeg meer blijft aanhangen. Laat daarna volledig afkoelen.
Maak dan de frosting. Dit doe je door de boter op te kloppen met de bloemsuiker. Pureer de frambozen en zeef ze. Voeg het frambozen sap toe aan de opgeklopte boter.
Verkruimel de afgekoelde cake in een grote kom en voeg hierbij de frosting. Kneed alles goed samen tot je een plakkerig geheel krijgt. Rol hiervan kleine bolletjes.
Smelt een beetje chocolade in de microgolf. Dop hierin de bovenkant van het stokje en steek deze in het cake balletje. Doe dit voor alle balletjes en leg ze dan een uur in de diepvries.
Vervolgens smelt je de chocolade au bain marie. Voeg eventueel kleurstof toe. Haal de balletjes uit de diepvries en dop deze in de chocolade. Besprinkel ze tenslotte met sprinkels. Zorg dat de balletjes goed koud zijn als je ze bedekt met chocolade! Laat ze tenslotte nog een uur in de koelkast hard worden.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla