Vegan cannelloni
Persoonlijk ben ik gek op gevulde pasta. Tortellini, ravioli of cannelloni, allemaal fantastisch. Simpel, maar zo lekker en je geraakt het nooit beu door de verschillende vullingen. Om zelf aan de slag te gaan kies ik voor cannelloni, puur uit gemak omdat het minder prutswerk is. De vulling is op basis van tofu en spinazie, less is more. Deze vegan versie is zo gemakkelijk en over heerlijk!
Dit heb je nodig:
- cannelloni buisjes
- 1 blok tofu
- sap van een halve citroen
- spinazie
- 1 ui
- 1 teentje look
- 3 el plantaardige melk
- edelgistvlokken
- peper en zout
- nootmuskaat
- paprikapoeder
- tomatensaus ( ik gebruikte frito van Heinz)
- vegan geraspte kaas
Zo maak je het:
Mix de tofu met de melk, nootmuskaat, het citroensap, de edelgist, peper en zout en het parprikapoeder tot een glad geheel. Fruit vervolgens de ui en de look in een pan. Voeg hierbij de spinazie en kruid deze met peper en zout. Wanneer de spinazie geslonken is doe je er het tofu mengsel bij. Roer dit alles goed onder elkaar. Vul de buisjes met het mengsel en leg deze in een ovenschotel. Schenk hierover de tomatensaus en bestrooi met plantaardige kaas. Bak de cannelloni 50 minuten op 150°.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla