Vegan frittata
Frittata is een Italiaans gerecht dat bestaat uit restjes groenten en kruiden gebakken in kaas, kwark en eieren. Het lijkt een beetje op de vulling van een quiche maar dan zonder de bodem. Een ciabatta past daarom perfect bij een frittata. Deze Italiaanse heerlijkheid is ideaal om je koelkast leeg te maken en staat in een mum van tijd op tafel.
Dit heb je nodig:
- halve broccoli
- 1 courgette
- 1 paprika
- kerstomaten
- 200 gr tofu
- 200 gr plantaardige kwark
- edelgist
- peper en zout
- tijm
- rozemarijn
- 1 ui
- 2 teentjes look
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier in een bakvorm.
Fruit de ui met de teentjes look in een pan. Snijd de courgette en de paprika in blokjes. Kook de broccoli roosjes gaar. Doe de groenten bij de ui en look en bak kort aan. Vervolgens doe je de tofu met de kwark en de kruiden in een blender en mix je het tot een glad geheel.
Giet het mengsel over de groenten en bak eventjes aan. Stort het mengsel in de bakvorm en bak een uur op 180 graden. De frittata is klaar wanneer het niet meer vochtig is. Serveer warm.
Geniet van dit Italiaanse gerecht en varieer er op los.
Liefs,
Kayla