Vegan kip curry met jackfruit
"Maar wat eet je dan op je boterham?", een vraag die ik vaak krijg. Sinds een tijdje vind je al heel wat plantaardige smeersels in de winkel maar je kan er ook een hele hoop zelf maken. Zo maakte ik deze plantaardige versie van "kip" curry. Heel gemakkelijk en je het kruiden zoals jij het graag wilt. Als vleesvervanger koos ik voor jackfruit omdat dit een ook draadige structuur heeft.
Dit heb je nodig:
- 100 gr jackfruit uit blik
- 3 tl vegan mayonaise
- 1 tl curry poeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl mango curry poeder ( of andere soort gele curry)
- peper en zout
- Beetje citroen sap
Zo maak je het:
Giet het water af van de jackfruit en trek de driehoekjes los tot draadjes. Dit doe je het gemakkelijkste met een vork. Meng deze met de mayonaise en de kruiden. Ik gebruik twee verschillende soorten curry poeder voor het meeste smaak. Werk af met peper en zout en een beetje citroensap.
Perfect voor op een toastje of tussen een boterham. Smakelijk!
Liefs,
Kayla