Vegan pasta funghi
Persoonlijk vind ik paddenstoelen echt geweldig. Zo veel soorten, zo veel manieren om ze te bereiden. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze Miso noodles met shimeji, spinazie en japanse tofu. Maar mijn ultieme favoriet is eigenlijk simpelweg de champignon. Van soep tot toast en pasta, ik ben er allemaal weg van. Als vegan moet je deze geweldige klassiekers ook helemaal niet missen. Deze plantaardige pasta funghi is zalig lekker. Probeer hem snel zelf!
Dit heb je nodig:
- olijfolie
- bakje champignons
- 2 teentjes look
- 1 sjalot
- rood pepertje
- plantaardige kookroom
- peper en zout
- verse peterselie
Zo maak je het:
Verhit een pan met een beetje olijfolie en fruit hierin de sjalot met de twee teentjes ook uitgeperst. Snijd de champignons in schijfjes en bak ze mee. Kruid met peper, zout en het pepertje. Wanneer de champignons gekleurd zijn voeg je de room toe. Laat goed inkoken. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer de pasta gaar is doe je deze bij de champignons samen met twee eetlepels van het kookvocht. Bak alles nog eens kort aan. Werk af met een beetje verse peterselie.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla