Vegan proteïne snickers
Eerlijk is eerlijk het is niet altijd gemakkelijk om tegen zoveel lekkere dingen nee te moeten zeggen omdat er melk in zit. Ik ben nog steeds gek van alles met chocolade en vind het soms echt moeilijk om geen snickers, mars of M&M's te kunnen eten. Gelukkig is er daarom zondag bakdag waar ik maar al te graag experimenteer in mijn keuken om vegan varianten te maken van mijn guilty pleasures. Als het dan ook even kan probeer ik deze het liefst ook gezond(er) te maken. En al zeg ik het zelf, bij deze vegan versie van snickers is me dat aardig goed gelukt. Dit heerlijke reepje is onweerstaanbaar lekker en bevat per stuk ongeveer 7 gram proteïne, niet slecht lijkt mij. Probeer het snel zelf!
Dit heb je nodig:
- 100 gr amandelmeel
- 60 gr vegan proteïne
- 55 gr agavesiroop
- 40 gr pindanoten
- 110 gr dadels
- 1,5 el pindakaas
- 2 el water
- 120 gr chocolade
- 1 el kokosolie
- snuf zeezout
Zo maak je het:
Begin met de nougat laag, hiervoor meng je het amandelmeel met de proteïne en de agavesiroop. Druk dit aan in een met bakpapier bekleede kom. Vervolgens mix je de dadels met de pindakaas en het water tot een karamel. Smeer dit over de nougatlaag. Zet de kom een halfuur in de diepvries. Snijd alles daarna in gelijke stukken en smelt de chocolade met de kokosolie. Met een prikker steek je een kale snicker op een stok en dop je deze zo in de chocolade. Zorg dat alles mooi bedekt is en leg terug op een stuk bakpapier. Herhaal dit tot alle kale snicker reepjes omhult zijn in chocolade. Bestrooi met een beetje zeezout. Je bewaard de snickers het best in de koelkast.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla