Vegan vanille ijs met chili op basis van aquafaba
Dit recept voor vegan ijs is een van mijn favorieten. Je hebt helemaal geen ijsmachine nodig en kan gewoon aquafaba gebruiken. Daarnaast kan je ook helemaal los gaan met verschillende smaken. Zo geef ik jullie vandaag het recept voor een van mijn absolute toppers, vanille met chili. Het pikante van de chili gaat perfect samen met het koude van het ijs en wordt gecounterd door de zoete smaak van vanille yoghurt, een echte topper!
Dit heb je nodig:
- 45 gr aquafaba
- 50 gr kristalsuiker
- 60 gr vanille yoghurt
- 1/2 tl xanthaangom
- chilikruiden
Zo maak je het:
Klop de aquafaba stijf en voeg dan de suiker toe. Klop dit op tot dat je merengue hebt. Voeg vervolgens de xanthaangom toe en klop dit weer op. Spatel er de vanille yoghurt onder en kruid met chili poeder naar eigen smaak. Giet alles in een pot en zet deze minstens 12 uur in de diepvries. Schep er daarna mooie bolletjes van en werk eventueel af met een blaadje munt en een schijfje limoen.
Smakelijk!
Liefs,
Kayla