Sweets 

 

Deze taart maakte ik speciaal voor Stan toen hij na 2 weken koers weer terug thuis kwam. Zijn lievelingsdessert is tiramisu en pannenkoeken. Zo gezegd zo gedaan, toverde ik een taart met the best of both worlds op tafel. Op zich is de taart maken helemaal niet moeilijke want wie kan er geen pannenkoeken bakken? Je moet er wel...

Dit heb je nodig tijdens je volgende tv avondje. Lekker languit op de zetel onder een dekentje, een goede film, een wijntje en dit fantastisch lekker dessert. Twee grote chocolate chip cookies met daartussen zelf gemaakt, vegan oreo ijs. Dit is echt heaven on earth. Het leuke aan dit dessert is ook dat het niet zomaar hap, slik, weg...

De lente is daar! Of toch bijna want ook de Aprilse grillen zijn in het land. Maar als het van mij afhangt dan vieren we elke dag dat het mooi weer is. Geweldig toch de dagen die wat langer duren, de temperatuur die aangenaam stijgt en een sfeer van onbezonnenheid. Moest het nog niet duidelijk zijn, ik hou van...

Het is Pasen! Ja ik ben hier belachelijk enthousiast over want Pasen is mijn favoriete feestdag, op mijn verjaardag na dan. Voor heel deze Corona show was deze feestdag een grote familie bijeenkomst bij ons. Met zen allen bij opa genieten van de eerste warme lente dagen, gezellig bij kletsen en ongelimiteerd chocolade eten. Wat wil een mens nog...

Cake pops zijn ideaal als traktatie voor verjaardagen of als leuke eetbare decoratie op verjaardagsfeestje. Voor de kleurtjes en de sprinkels alleen al zou je ze toch al willen maken? In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit echt heel gemakkelijk om te maken en heb je helemaal geen speciale materialen nodig.De balletjes maak je namelijk...

Tiramisu is Stan zijn lievelingsdessert, zeker als ik de boudoirs vervang door speculaas. Alleen vond ik de mascarpone vervangen door een plantaardig alternatief vaak moeilijk. Je kan wel vegan mascarpone uit een potje kopen ( die trouwens echt heel lekker is!) alleen vind je dat niet in de gewone supermarkt. Dus besloot ik om me er nog eens aan...

Citroen taart is een van mijn absolute favorieten. Een heerlijke combinatie van zoet en zuur, een krokante bodem met zalige zachte merengue. Om nog maar te zwijgen van de curd, die zou ik zo uit een potje kunnen lepelen.

Het is misschien al wel opgevallen dat ik een kleine voorliefde heb voor cupcakes. Ik vind het zo leuk om me helemaal te kunnen uitleven zonder dat ik een gigantische taart moet wegsteken. Daarnaast zijn ze ook gewoon zo snel klaar, echt ideaal als je nog snel iets wilt bakken maar niet super veel tijd hebt.

Deze koekjes zijn echt ideaal voor in de kerstperiode. Een echte smaakbom door de combinatie van de appels met kaneel, chocolade en een beetje zeezout. Pas op want ze zijn sneller op dan je denkt!

Klassiekers zijn altijd een goed idee maar twee klassiekers samen is een formidabel idee. Dit dessertje bestaat uit een simpele vanille pudding maar met een heerlijke twist door er goede scheut amaretto bij te doen. Bovenop de pudding kwam een een heerlijk krokante laag appel crumble met rozijntjes die, hoe raad je het, geweekt waren in amaretto....

Dit is echt een topper, al zeg ik het zelf. Een echte voltreffer voor als je gasten hebt thuis. Er kruipt best wel wat werk in want alles is zelf gemaakt en het dessert op zich bestaat uit redelijk wat verschillende elementen maar het is het echt meer dan waard. Hiermee blaas je iedereen omver tijdens het kerstdiner.

Deze feeëriek merengues zijn op basis van aquafaba en echt super gemakkelijk te maken. Aqufaba is het sap van kikkererwten. Wanneer je dus deze Chocolate chip cookies zou maken hou je zeker het vocht uit het blik bij want daar kan eindeloos veel mee doen.

Kweeperen zijn een beetje een vergeten fruit. Heel jammer want ze zijn ontzettend lekker! Het is familie van de rozenplant en zoet van smaak. Je kan ze helaas niet zo uit de hand eten, daarvoor zijn ze veel te hard en ook niet lekker. Inkoken is dus de boodschap, dan worden ze zacht en krijgen ze ook een mooie roze...

Deze cupcakes maakte ik voor de verjaardag van mijn beste vriendin. Om te vieren dat ze geen 3x7 meer is, deed ik er een Baileys vulling bij. De topping is een simpele klassieke Amerikaanse botercrème met framboos. Om helemaal in de feeststemming te komen, werkte ik ze af met discobolletjes.

Toen ik klein was at ik enorm graag chocoladezoenen. Zo een pak was gemakkelijk op een dag op, maar sinds ik veganistisch eet zijn deze uit de winkel geen optie meer. Ik dook dus de keuken in, op zoek naar mijn eigen plantaardige versie en zie hier het resultaat.

Het liefst van al zou ik elke dag cupcakes maken. Zelfs als kind was dat een van de gebakjes die ik erg vaak maakte. Je kan er zo eindeloos mee variëren en echt elk cakeje op zich kan je uniek maken. Je zult hier dus wel nog een paar versies tegenkomen. Laten we beginnen met deze. Een speculaascupcake met een...

© 2020 Kayla's foodie blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin