Deze wortel taart maakte ik onlangs toen Stan een training van vijf uur moest doen. Hij komt dan meestal tegen 15 u terug thuis waardoor het zo te laat is om echt nog te lunchen maar hij scheurt natuurlijk van de honger door de zware training. Zodoende besloot ik om een ideale refill te maken in functie van zijn...
Sweets
Frambozen chia pudding
Chia pudding, een van de eerste dingen die ik leerde maken toen ik de overstap maakte naar het veganisme. Het is echt super simpel en je hebt zoveel mogelijkheden. Als je chia zaad toevoegt aan een vloeistof ontstaat er een gel achtige substantie. Doe je dit simpelweg met een beetje water dan krijg je de perfecte ei-vervanger als binding...
Zij die mij volgen op instagram hebben al wel gemerkt dat ik regelmatig dingen koop in de supermarkt die ik niet ken. Ideaal om nieuwe dingen te leren kennen en uit mijn comfort zone te stappen. Tijdens een van mijn ontdekkingstochten in de supermarkt leerde ik limquats kennen. Een hybride vrucht van kumquats en limoenen. Van kumquats was ik...
Proteine brownies met okara
Zoals ondertussen misschien wel al duidelijk is koop ik vaak onbekende dingen in de winkel. Zo is dus ook deze okara in mijn koelkast beland. Als je hier nog nooit van gehoord hebt is dat volledig normaal, ik heb het ook moeten googlen. Okara is eigenlijk het pulp dat overblijft van sojabonen wanneer deze gebruikt zijn om sojamelk of...
Frambozendessert met mangotopping
Dit dessertje is een mix tussen een mousse en een pudding. Je kan het serveren als nagerecht of je kan het perfect eten als snack en zélfs als post workout snack want het zit vol met proteïnen. De bovenste laag is gemaakt van yoghurt, lekker fris en licht. De onderste laag is op basis van zijden tofu en zorgt voor...
Cake van rode biet met citroen en tijm
Groenten verwerken in baksels, ik hou ervan! Je zou het alleen al doen om de verbazing op mensen hun gezicht te zien wanneer je zegt dat er rode biet en tijm in zit. Deze cake heb ik drie keer gemaakt deze week vooraleer ik tevreden was, maar nu is het echt een toppertje! De structuur heeft iets weg van...
Chocolate chip cookies
Cookies, wie houdt er niet van? Een van de lekkerste koekjes als je het mij vraagt. Helaas pindakaas zijn cookies die je in de winkel vindt niet vegan en daarnaast zijn het ook nog eens echte suikerbommetjes. Daarom ging ik gaan experimenteren in mijn keuken om deze lekkernij niet alleen te veganizen maar er ook een gezonde variant ervan te...
Appeltrifle met dadelkaramel
Het zal niemand verbazen, maar ik ben echt een fan van kookwedstrijden. Er zijn er volgens mij weinig die ik nog niet heb gezien #sorrynotsorry. Momenteel ben ik bezig met Heel Holland Bakt. Helemaal geïnspireerd door de aflevering waarin ze een trifle moesten maken, waagde ik me ook aan een gezondere vegan versie.
Courgette brownie
Met deze brownies verbaas je iedereen. Naast het feit dat er groenten in verstopt zitten, zijn ze ook glutenvrij en beperkt in suiker, maar zoals altijd wel vol van smaak. Net zoals klassieke brownies zijn ze lekker zacht en vol van smaak maar dan gewoon gezonder. Wat wil je nog meer?
Blauwe bessenmuffins
Blauwe bessen in mijn gebak zijn echt mijn favoriet! Het geeft zo een mooie kleur en het feit dat het besje open spat in je mond vind ik al helemaal fantastisch. Deze muffins zijn dan ook een van mijn lievelings. Je kan ze maken als ontbijt met wat yoghurt maar ook als snack zijn ze ideaal. Deze versie is...
Watermeloenijs met munt en komkommer
Standaard in mijn voorraadkast staan enkele blikken kikkererwten en in mijn diepvries een doosje (of twee) met het vocht daarvan. Het sap wordt ook wel eens aquafaba genoemd en het is echt fantastisch! Als je het opklopt krijg je dezelfde structuur als eiwit en je kan het dus perfect gebruiken als vervanger in baksels of als basis voor macarons...