Dinner

 

Curry is ongelofelijk makkelijk om te maken en zo heerlijk vol van smaak. Ideaal ook om de koelkast leeg te maken. Zo maakte ik deze kikkererwten curry nadat ik er een hele hoop over had van zondag bakdag. Heerlijk met een beetje zelfgemaakt naanbrood. Deze laatste is trouwens helemaal niet zo moeilijk om te maken, in tegenstelling tot wat...

Voor zij die het nog niet doorhadden, ik hou van pompoen, echt tot in het kwadraat. Een ongeloofelijk veelzijdige groenten die in alle vormen, maten, soorten en smaken tevoorschijn komt en zelfs dan nog kan je er zoveel kanten mee uit. Je vind hier ondertussen dan ook al redelijk wat receptjes met pompoen. Eigenlijk is het ook al niet...

De plantaardige keuken is niet alleen super veelzijdig en verassend maar ook enorm kleurrijk. Groenten en fruit geven op natuurlijke wijze leuke kleurtjes aan je gerechten die er daardoor ontzettend leuk uitzien. Een van mijn favorieten daarvoor is rode biet. Roos, rozer, roost en daar kan je nooit iets fout mee doen. Om mijn andere ingredienten te...

Persoonlijk ben ik gek op gevulde pasta. Tortellini, ravioli of cannelloni, allemaal fantastisch. Simpel, maar zo lekker en je geraakt het nooit beu door de verschillende vullingen. Om zelf aan de slag te gaan kies ik voor cannelloni, puur uit gemak omdat het minder prutswerk is. De vulling is op basis van tofu en spinazie, less is more. Deze...

Van een kleurrijk bord wordt iedereen toch spontaan gelukkig? Zelf vind ik het een van de leuke bijkomstigheden van plantaardig eten, je bord ziet er altijd zo vrolijk uit. Om zo een leuk plaatje te krijgen moet je ook helemaal geen ingewikkelde dingen doen, het is echt zo simpel als verschillende groenten bij elkaar gooien. Zo vond ik deze...

Deze kleurrijke pasta ziet er ongelofelijk cool uit en is eigenlijk super simpel. Een echte eye catcher bij de familie als je deze op tafel zet zonder dat je je uren hebt moeten uitsloven in de keuken. De paarse pasta vond ik simpel weg bij de toko en de saus komt van Pa'lais. Dit is een merk met plantaardige...

Soms heb je van die dagen dat je gewoon wat dingen bij elkaar wilt gooien omdat je echt geen zin hebt om te veel na te denken over het eten. Dit gerecht is op een van deze dagen ontstaan maar klein gelukske, het was fantastisch lekker. Dus dat moet gedeeld worden dan. Het perfecte gerecht voor drukke ouders, studenten...

Wist je dat de schillen van je bananen perfect eetbaar zijn? Zonde om ze in de vuilbak te gooien want je kan er verschillende dingen mee doen. Zo vind je op mijn instragram pagina onder meer een filmpje terug met het recept voor een "banana pulled pork burger" en bananen chips. Super eenvoudig en verassend lekker! Dus gooi ze...

Persoonlijk vind ik paddenstoelen echt geweldig. Zo veel soorten, zo veel manieren om ze te bereiden. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze Miso noodles met shimeji, spinazie en japanse tofu. Maar mijn ultieme favoriet is eigenlijk simpelweg de champignon. Van soep tot toast en pasta, ik ben er allemaal weg van. Als vegan moet je deze geweldige...

Quiche is een van de favorieten van Stan dus het staat hier regelmatig op tafel . De vegan versie is veel gemakkelijker en sneller dan de traditionele quiche en zeker even lekker. Het aller leukste aan deze hartige taart is dat je eindeloos kan experimenteren. Deze keer ging voor een quiche op basis van prei met curry kruiden. Simpel...

Wie houdt er nu niet van kip curry met rijst? Zo een heerlijk comfort food dat ook nog eens gezond is. Voor ik overschakelde naar een plantaardige levensstijl was ik er verzot op zeker omdat mijn papa de aller lekkerste curry saus ooit maakte. Gelukkig hoef ik dit als vegan helemaal niet te missen. Ik veranderde de kip gewoon...

Als ik macaroni maak word ik instant terug gekatapulteerd naar mijn jeugd. Naast balletjes met krieken was dat echt een van mijn lievelingsgerechten waar ik echt van kon blijven eten. Niets beter dan heerlijke, smeuïge, licht zoute kaassaus. Als vegan vind ik dat ook nog steeds dus moest er geveganized worden. Dat vind ik altijd zo leuk, als je...

Quiche is een van Stan zijn favorieten, het staat hier dan ook regelmatig op tafel. In tegenstelling tot wat velen denken is een plantaardige versie super simpel om te maken en zit het vol met proteïnen. Voor deze versie ging ik helemaal de gezonde tour op en wisselde ik de bladerdeeg bodem voor eentje op basis van volkoren wraps. Super...

Deze bloemkool saus is mijn absolute favoriete gezonde vegan variant op de klassieke kaassaus. Heerlijke smeuïg en vol van smaak. Met genoeg nootmuskaat en edelgist vind ik hem ook echt iets weg hebben van een echte kaassaus.

Aardappel, witloof en gehakt in een schotel, Belgischer gaat het niet worden, toch? Het kan vaak een uitdaging zijn om de traditionele keuken van ons land te vegenaizen maar gelukkig voor jullie hou ik wel van een uitdaging ;). De Vlaamse klassiekers lijken op het eerste zich misschien niet echt vegan proof we hebben wel enkele heerlijke groenten...

De mensen die mij volgen via instagram hebben het waarschijnlijk gezien via mijn stories. Afgelopen week kocht ik via Toogoodtogo een verrassingspakket bij de proxy Delhaize. Voor zij die Toogoodtogo niet kennen. Dit is een heel interessante app om voedselverspilling tegen te gaan. Heel simpel in gebruik, je download de app op je telefoon en geeft...

© 2020 Kayla's foodie blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin