Het is weer tijd voor courgette, een van mijn favoriete groenten want je kan er ongelofelijk veel mee doen. Deze keer maakte ik er een simpele lunch mee, ideaal voor in mijn tiffin voor op het werk. De voorwaarden voor mijn werk lunch zijn dat het gemakkelijk te eten moet zijn en ook lekker moet zijn als het koud...
Lunch
Courgetti met doperwtenpesto
Dit receptje is een van mijn favoriete zomer gerechten. Ik maakte het al voordat ik vegan werd en erna veganizde ik het gewoon. Zo zie je maar weer dat je helemaal niets moet opgeven als je overstapt naar een plantaardige levensstijl. Dit heerlijke gerechtje is super fris door de doperwten en de munt en lekker licht doordat ik de...
Vegan kip curry met jackfruit
"Maar wat eet je dan op je boterham?", een vraag die ik vaak krijg. Sinds een tijdje vind je al heel wat plantaardige smeersels in de winkel maar je kan er ook een hele hoop zelf maken. Zo maakte ik deze plantaardige versie van "kip" curry. Heel gemakkelijk en je het kruiden zoals jij het graag wilt. Als vleesvervanger...
Frisse noodles salade met tofu en komkommer
Noodles zijn altijd een topper maar deze zijn echt van een ander niveau. Perfect voor in de zomer door de frisse smaak van komkommer en limoen. Daarnaast kan je ze ook perfect een paar dagen op voorhand maken. Een gemakkelijke mealprep en ideaal als lunch on the go. Let's go!
Curry kool salade met rozijnen
Dit jaar hebben we ons aangesloten bij Goedinge, een bioboerderij hier in Gent. Elke week haal ik nu mijn groentepakket op aan hun boot op zonnepanelen. Krakend vers, biologisch en super duurzaam. De pakketten zijn ruimschoots voldoende en er zit elke week iets anders in. Het allerleukste aan de pakketten vind ik de nieuwe groenten die ik leer...
Vegan omelet
Mijn papa gaf me de liefde voor koken mee en hij hamerde er altijd op dat je tijd moet nemen om te koken. Geniet van het proces en je zal nog meer kunnen genieten aan tafel. Een groot verschil met mijn mama die liefst zo snel mogelijk eten op tafel zet en queen is in dingen bij elkaar gooien....
Broodje (vegan) Martino
Belegde broodjes is iets dat ik onmiddellijk associeer met mijn middelbare schoolperiode. Ik studeerde in het kunstonderwijs en zat op internaat omdat maar één school in de provincie de opleiding aanbood die ik graag wou doen. Over de middag kregen we boterhammen met confituur of hagelslag mee vanuit het internaat maar alleen als je 's ochtends...
Bulgur met gegrilde asperges en aardbeien
Dit jaar hebben we ons aangesloten bij Goedinge, een bio boerderij in Gent. Elke week halen we een groentepakket af op een boot met zonnepanelen hier in de Gentse binnenstad. Krakend vers, helemaal biologisch, lekker lokaal. Je merkt het waarschijnlijk al, maar ik ben fan. Ik ben dan ook echt een fan van seizoensgroenten. Zo kan ik echt uitkijken...
Zoete aardappel toast met beleg
Ik ben zo iemand die graag van alles wat proeft. Daarom eet ik eerlijk gezegd niet zo heel vaak brood als lunch. Eenmaal ik begin aan boterhammen kan ik niet stoppen omdat ik al het beleg wel geproefd moet hebben. Daarnaast maak ik er ook bijna een sport van om beleg combinaties te maken. Gewoon pindakaas op mijn boterham?...
Labneh komt uit de Libaneese keuken en is simpelweg uitgelekte yoghurt. Super simpel, heerlijk fris en perfect voor een lichte lunch. Je kan er een dip mee maken met een beetje platbrood of je kan het zoals hier als basis voor een gerecht gebruiken. Vervang het zout eens door suiker of agavesiroop en je kan een heerlijk dessert maken...
Diegene die mij al langer volgen weten ondertussen dat ik gek ben op dessert. Als het kan ik zou alleen nog maar dessert eten. Zeker dingen waarbij ik mag gaan bakken hebben al direct een streepje voor. De wondere wereld van het bakken, ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo gebeurd het vaak dat ik een hartige variant...
gazpacho met prei en krieken
Gazpacho, de perfecte soep voor op warme zomerdagen. Lekker fris, vol van smaak en heerlijk licht. Klassiek wordt hij gemaakt van tomaat maar deze versie is eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan.
Vegan broodje tonijnsalade
Het gebeurt zelden dat ik goede ouderwetse boterhammen eet als lunch. Simpelweg omdat eenmaal ik er aan begin ik niet meer kan stoppen. Mijn grootste probleem is echt een overdaad aan beleg keuze. Dan begin ik met een boterham met hummus en halverwege denk ik dan aan een hoe heerlijk boterhammen met pindakaas en confituur zijn om dan af...
Vegan frittata
Het aanbod vegan burgers in de supermarkt is in de laatste jaren enorm toegenomen en mijn carnivore vrienden zijn vaak onder de indruk van de smaak en textuur. Persoonlijk kan zo een plantaardige burger mij ook op tijd en stond eens bekoren. Helaas zijn ze vaak enorm duur waardoor ik ze meestal alleen maar koop als ze in de...