Sweets

 

Ooit al eens gehoord van hybride gebak? Eigenlijk is het heel simpel, je mengt twee verschillende soorten gebak en je maakt er één van . Zo heb je cruffins ( croissant + muffin), puffins ( pannenkoeken + muffins), cronuts ( croissant + donut) of deze brookie ( brownies + cookies). Ideaal voor mensen met keuze stress want je hoeft...

Eerlijk is eerlijk het is niet altijd gemakkelijk om tegen zoveel lekkere dingen nee te moeten zeggen omdat er melk in zit. Ik ben nog steeds gek van alles met chocolade en vind het soms echt moeilijk om geen snickers, mars of M&M's te kunnen eten. Gelukkig is er daarom zondag bakdag waar ik maar al te graag experimenteer...

"Maar eet jij dan alleen maar groenten?" Ongeveer wel ja, ik draai ze zelfs in mijn gebak! Ondertussen weten jullie al dat ik helemaal gek ben op groenten in baksels en ik ben niet de enige. Voor dit recept werd ik geïnspireerd door de kleurijke Evelien van Vegamuze. Zij is echt de groenten koninging! Je kan geen groenten opnoemen of...

De laatste tijd ben ik helemaal into de cheesecakes. baked, non-baked, gezonde versies, minder gezonde, cheesecake bites, ,noem maar op. Het moeilijke aan een kaasstaart is de perfecte structuur krijgen. Zeker als je hem plantaardig maakt kan dat nogal een uitdaging zijn. Je moet op zoek naar de juiste balans tussen een stevige taart die niet in...

Dan heb je van dat fruit liggen thuis omdat je in de winkel weer maar eens dacht van " goh eigenlijk moet ik echt eens wat meer fruit eten" terwijl een stemmetje achteraan roept " die gaan aan een langzame dood wegrotten". Tegen de stem in koop je ze toch want deze keer ga je echt voor die gezonde...

Onlangs besefte ik dat er nog helemaal geen recept voor bananenbrood op mijn blog staat. Een vegan blog zonder bananenbrood?! Dat kan echt niet dus ik dook de keuken in om de best versie van deze klassieker neer te schrijven. Ik heb natuurlijk al verschillende keren bananenbrood gemaakt ( welke vegan nu niet?) maar ik ben zo iemand die...

Voor dit recept maakte ik gebruik van sugarly, een suikervervanger op basis van aspartaam en acesulfraam-K. Ik gebruik het zelf af en toe als kcal arm alternatief maar je kan het perfect in dezelfde hoeveelheid vervangen door agavesiroop. Je kan ook gaan voor kokosbloesemsuiker of gewone kristalsuiker maar dan zou ik de hoeveelheid wel verdubbelen....

Wie dacht dat je tofu alleen maar kon gebruiken in noodles is helemaal fout. Er zijn verschillende soorten tofu die je voor zoveel gerechtjes kan gebruiken. In dit artikel 5 x recepten met tofu vind je een kleine greep uit de mogelijkheden. Met deze post wil ik hier graag nog eentje aan toevoegen. Een super simpel recept voor...

De terrassen zijn open, het goede weer is van de partij dus een heerlijke mocktail kan niet ontbreken. Mocktails zijn even lekker en fancy als cocktails maar dan simpelweg zonder alcohol. Ideaal voor de BOB van de avond, zwangere vrouwen of zelfs voor kindjes die het zelfde willen als mama of papa. Zelf ben ik echt een liefhebber van...

Kikkererwten zijn fantastisch. Je kan ze verwerken in zoveel recepten en op zoveel manieren. In dit artikel vind je een recept terug voor een lekkere, gezonde snack die in no time klaar is. Ideaal als je een overschotje aan kikkererwten hebt want het is zo simpel als de peulvruchten rooster en in chocolade wentelen. Zo zijn ze heerlijk krokant...

Pompelmoes, een heerlijke zurige citrusvrucht die je op honderd-en-één verschillende manieren kan klaarmaken. Perfect als ontbijt of voor een gezond dessertje. Deze keer koos ik voor dat laatste. Al weet iedereen die mij ondertussen een beetje kent dat ik deze taart ook gewoon als ontbijt zou eten. Hij is dan ook gewoon ongelofelijk lekker en...

Volgens sommige vrienden heb ik last van "procrastibaking". Dat is aan het bakken slaan wanneer je eigenlijk nog een hoop andere dingen te doen hebt. Deze wortelcake is daar een duidelijk gevolg van. Ik was eigenlijk aan het studeren met een vriendin toen zij al een paar keer had laten vallen dat ze zin had in wortelcake. Toevallig had...

Iedereen weet ondertussen wel dat ik gek ben op verborgen groentjes. Ik vind het fantastisch om mensen te verassen wanneer ze vragen wat er inzitten en ze amper kunnen geloven dat er in dít écht groenten zitten. Je vind hier dan ook een heel hoop gerechten terug waarvan je nooit had gedacht dat ze erin zaten. Nu zijn deze...

Deze appelcake is alles wat je nodig hebt op een luie zondag. Heerlijk luchtig, smaakvol, gezond en natuurlijk vegan. Als ei vervanger gebruikte ik deze keer appelmoes en dat werkte verassend goed. De cake heeft een goede structuur en heeft helemaal niet moeten inboeten qua luchtigheid. Daarnaast dient de appelmoes en stukjes appel ook als zoetstof...

Laten we het eens even hebben over kikkererwten. Want even eerlijk, hoe geweldig zijn die dingen?! Als veganist zijn ze een super goede eiwitbron maar ze bevatten ook nog eens een hoop vitaminen en vezels. Ze zijn super veelzijdig en ook nog eens spotgoedkoop. Wat wil je nog meer? Nee, echt waar kikkererwten zijn de max! Ik heb altijd...

Proteine poeder is ideaal om op een eenvoudige manier aan je eiwitbehoefte te geraken. Het is zeker geen must als je gezond en gevarieerd eet maar het is wel enorm handig als je een bepaald fysiek doel wilt bereiken. Zo neemt Stan na zijn training altijd een eiwit shake als recovery en gebruik ik vooral eiwitpoeder als mijn doel vetverlies is....

Deze muffins zijn op basis van tofu, een echte eiwitbom. Ideaal dus voor na een training. De textuur is ook heel aangenaam, verassend luchtig en zeker niet droog! De appeltjes zorgen voor een zoete toets en met een beetje kaneel erbij heb je juist nog een lekkere grote warme tas chocolademelk nodig voor de perfecte snack. Afgewerkt met een beetje...

© 2020 Kayla's foodie blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin