Sweets 

 

Deze chocoladetaart met kumquats is echt ongelofelijk lekker. Zelfs Stan, die helemaal geen chocoladefan is, kon niet stoppen met ervan te eten. Het is een echt smaakexplosie in je mond. Het begint met een heel erg warm en vol chocoladegevoel en daarna komt het zurige van de kumquats erdoor om af te sluiten met een licht pikante tinteling op...

Met deze vegan brownies heb ik al menig criticus hun mening laten herzien. Ze zijn dan ook echt ongelofelijk lekker en heel erg verslavend. Zo zacht en smeuïg en vol van chocoladesmaak afgewerkt met een beetje zeezout. Heel gevaarlijk om allemaal in een keer op te eten.

Deze zomer behaalden twee vrienden uit mijn vriendengroep hun diploma en dat was een heel goede reden voor een feestje. Vier jaar zwoegen en zweten kan natuurlijk niet gevierd worden zonder taart. En wat is er beter dan taart met een beetje alcohol in? Kwestie van de studentenjaren goed af te sluiten. Chocolade en Baileys, de ideale combinatie als...

Broodpudding, de perfecte manier om oud brood op te werken en ideaal voor bij de koffie. Het is zo gemakkelijk om te maken en je gooit er alle dingen die je lekker vind er gewoon bij. Kan niet mislukken. Ik maakte een vegan versie van deze klassiekers die ook nog eens helemaal suikervrij is. De ideale gezonde snack.

Ook al lijkt het nog maar een paar weken geleden dat de zomervakantie er weer op zat toch zijn we alweer Halloween. Tijd voor een lange periode met veel eten en het liefst van al met veel zoetigheid. Om heel eerlijk is Halloween een feestdag dat ik altijd een beetje vergeet en waarvan ik nooit echt begrepen heb wat...

Het is eindelijk zo ver, een van de mooiste voorjaarskoersen mag eindelijk gereden worden. De kasseien zijn er klaar voor en de supporters zijn na lange tijd noodzakelijke afwezigheid weer op post .Het lijkt bijna alsof we geen editie gemist hebben en alles weer wordt zoals van ouds. Alleen het weer laat het dit jaar afweten, gezien de tijd...

Cupcakes zijn fantastisch om te experimenteren met botercrème. Ideaal om een overschotje op te werken of eens iets nieuws te proberen. Ondertussen heb ik dan ook al een hele reeks aan botercrèmes geprobeerd. Deze keer waagde ik mij aan een Russische versie. Het verschil met andere crèmes is dat deze op basis van gecondenseerde (kokos)melk is....

Dit recept voor vegan ijs is een van mijn favorieten. Je hebt helemaal geen ijsmachine nodig en kan gewoon aquafaba gebruiken. Daarnaast kan je ook helemaal los gaan met verschillende smaken. Zo geef ik jullie vandaag het recept voor een van mijn absolute toppers, vanille met chili. Het pikante van de chili gaat perfect samen met het koude van het...

Onlangs ontdekte Stan in de Albert Heijn millionaires shortbread en hij was helemaal verkocht. Helaas was deze niet vegan dus had ik weer een goede reden om de keuken in te duiken. Al snel bleek dat deze lekkernij helemaal niet zo moeilijk is om te maken en dat je er echt alle kanten mee uitkan. Ik kwam het recept van ...

Remember de No bake speculaas millionaires shortbread ? Daar kwamen toen zoveel leuke reacties op. Best ook wel terecht want ze waren ongelofelijk lekker. Het verhaal van deze rocky roads is ongeveer hetzelfde als dat van het shortbread. Ik kwam een pakje tegen in de Albert Heijn ( ze liggen daar trouwens naast elkaar ;) ) en was...

Iedereen die al eens een taart gebakken heeft kent het wel. Je snijd de bovenkant eraf zodat je een mooi, egale bovenkant hebt, maar wat doe je dan met dat lekkere stuk cake? Je kan het natuurlijk altijd zelf, tussen het bakken door, opeten maar je kan er ook een ongelofelijk lekker dessert van maken. Zo ontstond dit ongelofelijk...

Zoals de meeste onder jullie ondertussen al wel weten hebben wij ons dit jaar aangesloten bij Goedinge. Dit is een bio boerderij in Gent waar je een abonnement kan nemen op groentenpakketen. Zo ga ik nu elke week een pakketje halen vol met verse, biologisch geteelde groentjes. Het allerleukste daaraan is dat je volledig seizoensgebonden eet en...

Deze taart maakte ik onlangs om mee te nemen naar de familie. Eindelijk nog eens een gezellige bijeenkomst bij oma en opa met alle nonkels, tantes, neefjes en nichtjes. We zijn een kleine familie die over heel het land verspreid is. Daarom zien we elkaar niet zo veel maar zo een paar keer in het jaar leggen we alle...

Sinds Stan dulche de leche heeft leren kennen in Argentinië is hij helemaal verkocht aan deze zoete lekkernij. Deze karamelpasta is op basis van ingekookte gecondenseerde melk en kan je heel gemakkelijk vegan maken door gecondenseerde kokosmelk te gebruiken. Dulche de leche maken is echt super simpel en het bewaard ook lekker lang in de koelkast.

Vegan ijs is alom tegenwoordig, zelfs grote merken zoals B&J en Magnum hebben verschillende soorten plantaardig ijs in hun assortiment. Daar word ik alleszins gelukkig van want wie houdt er nu niet van een lekker verfrissend ijsje op een warme zomerdag? Heerlijk vind ik dat. Alleen tot mijn grote spijt heeft Lotus nog geen vegan variant in zijn...

Cupcakes zijn ideaal om te experimenteren met verschillende soorten botercrème. Deze keer koos ik voor de Italiaanse variant. Dit is een botercrème op basis van een Italiaanse merengue. Hierbij maken we eerst een suikersiroop die we dan bij de aquafaba toevoegen. Het verschil hierbij met de Zwitserse merengue is dat daarbij de suiker rechtstreeks...

Ben ik de enige die altijd onder de indruk is van koken met gist of zijn jullie normaal? Ik vind gist echt een geweldig product, zo fascinerend hoe je deeg van een klein bolletje naar zo een grote luchtige bol kan gaan. Al moet ik toegeven dat het een tijdje duurde vooraleer ik me er aan waagde om meer...

© 2020 Kayla's foodie blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin